Volkswagen e-Golf’leri Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     29 Mart 2016 06:40

Volkswagen teklemeye yol açan bir batarya sorunu nedeniyle ABD’deki 5600 e-Golf elektrikli otomobilini geri çağırıyor.

Volkswagen e-Golf’leri Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen geri çağırmanın 2014’den beri ABD’de sattığı tüm elektrikli otomobilleri kapsadığını açıkladı. Ulusal Trafik Güvenliği Kurumu ise 2015 ve 2016 e-Golf otomobillerin yüksek voltajlı batarya yönetim sistemindeki sorunun dahili elektrik akımında dalgalanmalara ve otomobilin kapanmasına yol açtığını, bu yüzden geri çağırma yapıldığını açıkladı. Dizel skandalı nedeniyle ABD’de pek çok eleştiriyle ve açılan davalarla karşı karşıya kalan Volkswagen dizel yerine elektrikli otomobillere ağırlık vermeyi planlıyor ve bu yönde adımlar atıyor. Geri çağırma kapsamında bayiler elektrikli otomobillerin yazılımını güncelleyecek. Geçen yıl VW ABD’de 4 bin 232 adet e-Golf sattı. 2014 yılında bu rakam sadece 357 olmuştu. Bu yılın ilk iki ayında ise 526 e-Golf satıldı. Geri çağırma bayilerdeki 157 adet henüz satılmamış aracı da kapsıyor.

 

Volkswagen durumu Ulusal Trafik Güvenliği Kurumu’na bildirdiğini ve bataryadaki sorun nedeniyle bu otomobillerin elektrikli motorlarının sehven kapanabildiğini açıkladı. Sorun ilk kez 2015 yılının Haziran ayında ABD’deki bir test otomobilinde fark edildi. Son aylarda Volkswagen ABD genelinde tekleme problemiyle ilgili başka şikayetler de almaya başlamıştı.

 

Geçen ay Alman gazetesi Welt am Sonntag dizel skandalının ardından ABD’li yetkililerin Volkswagen’in ülkede daha fazla elektrikli otomobil üretmesini istediklerini yazdı.

 

Haberi için kaynak göstermeyen gazete EPA’nın Volkswagen’den elektrikli otomobillerini Tennessee Chattanooga’daki fabrikasında üretmesini ve ülke genelinde şarj istasyonlarının arttırılmasına destek vermesini istediğini öne sürdü. EPA yetkilileri haberle ilgili yorum yapmadı.

Son Güncelleme : 29 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo