Yeni Skoda Yeti SUV Daha Şık ve Daha Geniş

Ototeknikveri     30 Mart 2016 06:07

Skoda, Yeti modeli için daha geniş, daha geleneksel crossover görünümü ve yeni motor seçenekleri ile gelme hazırlığında.

Yeni Skoda Yeti SUV Daha Şık ve Daha Geniş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Skoda Yeti’nin 16 bin sterlinden başlayan fiyatlarla 2018’de satışa çıkması bekleniyor.Yeni model DNA’sını yeni Seat Ateca ve Volkswagen Tiguan ile paylaşacak. 3 SUV de Volkswagen’in MQB platformu üzerine kurulu. Bir hibrit model de yolda.Skoda patronu Bernhard Maier bir dergiye verdiği röportajda “Yeti’nin bir varisi olduğuna şaşırmamak gerek. Geliştirme aşamasındaki yeni model çok iyi görünüyor ve markaya mükemmel şekilde uyuyor” diye konuştu.Şu anki modelin oyuncak gibi görünümü onu benzerlerinden ayıran bir özellik ve Yeti’ye büyük bir satış başarısı kazandırdı. Yeni model şık bir görünümle daha geleneksel bir stile sahip olacak. Tasarım dili Cenevre Motor Show’da tanıtılan Vision S konseptinden alınacak. Aynı tarz Ekim ayındaki Paris Motor Show’da tanıtılacak yedi koltuklu Kodiaq için de kullanılacak.

 

Maier yeni modelin tasarımı için “Yeni görünüm için uzun tartışmalar yaptık çünkü şu anki Yeti modelinin ciddi hayranları var. Müşterilerimize tasarımla ilgili fikirlerini sorduk ve karar verdik. SUV’lerimizin yeni tasarım dili yeni Yeti için de kullanılacak” dedi.

 

Arka kısım öncekine göre daha eğimli olacak ve otomobile daha şık bir profil verecek. İnce arka lambalar Skoda’nın özgün aydınlatma şemasını yansıtıyor ve bagaj kapağı açıldığında ayrılıyorlar. Dört lambalı far tasarımı ve istiridye kaput da Yeti’nin yeni çıkacak Kodiaq ile ortak noktalarından. İnce LED farlar ve geniş ön panjur aracın görünümünü tamamlarken tasarımda yeni Superb’den de ipuçları görülüyor. Köşeli tekerlek bombeleri, oyuntulu yan paneller ve geniş pervazlar da otomobilde göze çarpan noktalar. İç kabinde genişliğe odaklanmış basit bir tasarım bekleniyor. Daha lüks bir ambiyans için de kolları sıvayan Skoda daha kaliteli materyaller kullanılacak.

Yeni Yeti daha büyük bagajı ve yolcular için daha geniş alan sunması ile şu anki modelden daha pratik olacak. Seat Ateca 510 litrelik yükleme alanına sahip, yeni Yeti’nin de önceki modelin 416 litrelik kapasitesinden 100 litre daha fazlasını sunması bekleniyor.

 

Dört çekişli sürüş sistemi bazı modellerde yükleme kapasitesini biraz azaltırken, Skoda gelecekteki hibrit versiyonlar ile otomobilin pragmatik karakterini korumak istiyor. Maier de hibrit modellerin tüm ürün yelpazesi için düşündükleri bir seçenek olduğunu belirtiyor. Maier’in bu konudaki açıklaması şöyle: “Mühendislerimiz Skoda hibrit teknolojisi için en iyi çözümü bulmak için çalışıyor. Geliştirilecek çözümler motor seçeneğinden de bağımsız olarak mutlaka markanın temel değerlerine uyumlu olacak”. Hibrit modelin VW Tiguan GTE ile aynı sistemi paylaşması yani 1.4 litre benzinli motor ile elektrikli motoru birarada sunması bekleniyor. Bu kombinasyonda CO2 emisyonu 50g/km’den az, yakıt tüketimi ise 1.8 litr/100 km civarında.

 

Diğer motorların 1.0 litre 3 silindirli turbo benzinli, 1.6 ve 2.0 litre dizeller de dahil VW Grubu serisinden devam ettirilmesi bekleniyor.

 

Dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra yeni Yeti için DSG çift debriyajlı otomatik vites de sunulacak. Güvenlik donanımının eskisine göre çok daha fazla olması da beklentiler arasında. Otomatik fren sistemi ve park kamerası yeni güvenlik donanımlarından. Skoda’nın daha kaba görünümlü bir Scout versiyonu ve daha da agresif bir Sportline versiyonu çıkartması da gündemde.

 

Yeni Yeti’nin fiyatının 16 bin sterlinden başlaması bekleniyor. Bu da onu önceki modelden biraz daha ucuz yapacak. Yeni model 2018’e kadar bayilerde görünmeyecek.

Son Güncelleme : 31 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo