Toyota Mirai Avrupa uzun mesafe yol testini başarıyla tamamladı

Ototeknikveri     30 Mart 2016 06:50

Toyota’nın yeni hidrojen gücüyle çalışan otomobili Almanya’da zorlu yol testinden başarıyla geçti.

Toyota Mirai Avrupa uzun mesafe yol testini başarıyla tamamladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Test Hamburg şehri içinde ve çevresinde şehir içi trafikte, kırsal yollarda ve otobanlarda denendi. Hiçbir mekanik problem çıkarmayan araçın yakıt hücresi -20 derece soğukta dahi %100 istikrarlı biçimde çalıştı. Sürücüler konforlu sürüş deneyimi, iyi yol tutuşu ve güçlü hızlanmadan memnun kaldı. 3 dakikalık depo dolum süresi diğer elektrikli otomobillere kıyasla büyük bir avantaj oluşturdu.Toyota’nın yeni hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai 100 bin kilometrelik Avrupa yol testini başarıyla tamamladı. Test 21 Eylül 2015 günü günü başladı ve 10 Şubat 2016 günü sona erdi. 107 gün boyunca her gün Mirai 16 saat yol yaptı. 100 bin kilometrelik yolculukta otomobil yaklaşık 400 kez yakıt ikmali yaptı, 1000 kg hidrojen kullandı, iki kez lastikleri, bir kez de fren balataları değiştirildi.

 

Yol testinin sorumluluğu Hamburg’dan KJ Tech Services GmbH firmasına verildi. Toyota Mirai’nin kat edeceği toplam mesafeyi ve farklı yol tiplerinde (şehir içi, kırsal, otoyollar ve hız limiti olmayan Alman otobanları) ne kadar zaman harcanacağını belirledi. KJ Tech Services bu şartları yerine getirmek için Hamburg içinde ve çevresinde bir rota belirledi ve sekiz sürücüden oluşan bir ekip kurdu. Sürücüler haftanın 6 günü iki vardiya halinde çalıştı.

 

KJ Tech Services Proje Yöneticisi Patrick Hake test süreci için “Mirai hiç bir mekanik arıza olmadan mükemmel performans sergiledi. Yakıt hücresi %100 istikrarlı çalıştı. -20 derece soğukta bile problem yaşanmadı” diye konuştu.

 

Toyota sekiz sürücüye de Mirai’deki sürüş deneyimlerini sordu. Sürücüler otomobilin iç kabininin konforlu ve çekici olduğunu, lüks deri koltukları ve direksiyonu sevdiklerini belirttiler. İç kabinin geniş ve ferah olması, en uzun boylu sürücünün bile bacak boşluğundan faydalanabilmesi de bir avantaj olarak kaydedildi. Mirai virajlarda iyi performans sergiledi, manevraları kolayca yaptı ve direksiyon komutlarına iyi yanıt verdi. Hızlanma sorunsuz ve yumuşaktı. Sürücüler otomobilin gücünden etkilendi ve otomobilin sollama gibi ihtiyaç anlarında çok hızlı güç sağlayabildiğini belirtti.

 

Mirai’nin hidrojen tanklarının dolumu da sürücülerin sorumluluğundaydı. Hidrojen dolumunun nasıl yapılacağı hakkında sadece çok kısaca bilgilendirilen sürücüler zorlanmadı ve benzinli bir otomobili doldurmaktan pek farklı olmadığını belirttiler. Dolum sürecinin kolay ve güvenli olması avantaj sağladı. Dolum hızı da elektrikli otomobillere kıyasla avantaj olarak kaydedildi. Otomobili bütün gece şarjda bekletmek yerine Mirai’nin hidrojen tankı sadece üç dakikada doldurulabiliyor.  

Son Güncelleme : 31 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo