Skoda Çin Piyasasında Güçleniyor

Ototeknikveri     31 Mart 2016 06:31

Skoda Çin otomobil piyasasında ortağı SAIC VOLKSWAGEN Otomotiv ile birlikte konumunu güçlendirecek. Bu kapsamda model serisi genişletilecek ve öncü otomotiv teknolojilerine yatırım yapılacak.

Skoda Çin Piyasasında Güçleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in 29 – 30 Mart 2016 tarihinde Çek Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarette Volkswagen, SAIC Motor Co. Ltd. ve Skoda Auto arasında bir protokol imzalandı. Törende Çin ve Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanları da hazır bulundu. Anlaşma kapsamında SAIC VOLKSWAGEN ortak girişimi gelecek beş yılda Skoda’nın Çin’deki model serisinin geliştirilmesi için 2 milyar Euro yatırım yapacak. Bu yatırım Skoda otomobillerin elektrikli sürüş konseptlerini, internete bağlanabilirlik teknolojilerini ve kişisel mobilitenin dijitasyonunu da kapsıyor. Skoda, SAIC VOLKSWAGEN ortak girişiminde eşit paya sahip olacak.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier anlaşmayla ilgili “9 yıl önce Çin piyasasına giren Skoda burada büyük gelişme gösterdi ve Çin en büyük piyasamız haline geldi. Bu başarıyı çekici model serimize ve Çinli ortağımız SAIC VOLKSWAGEN ile yapıcı ve dostça işbirliğimize borçluyuz” dedi. Maier sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlaşma işe Çin piyasasındaki varlığımızı güçlendireceğiz. Gelecek yıllarda Skoda ürünlerini modern teknoloji ve geleceğe dönük otomobil konseptleri ile geliştireceğiz. 2020 itibariyle Çin’deki satış rakamlarımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz. SAIC Volkswagen ile birlikte bunun temellerini inşa ediyoruz”.

 

Skoda model serisini genişletmeye ve öncü niteliğinde otomotiv teknolojilerine yatırım yapmaya odaklanacak. Gösteri otomobili VisionS, SUV kampanyasının ve Çin piyasasına sürülecek inovatif elektrikli sürüş sistemlerinin başlangıç sinyalini verdi. Skoda’nın Çin’deki ortak girişimde eşit paya sahip olması ile ilgili Skoda CEO’su Maier “Markamızın Çin’deki konumunu SAIC VOLKSWAGEN ortaklığı ile güçlendirecek olmaktan memnunuz. Firmadaki eşit payımız Skoda’nın Çin’deki kalıcılığı için önemli” diye konuştu.

Son Güncelleme : 31 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo