2016 Mercedes E Serisi Estate Bu Yaz Tanıtılacak

Ototeknikveri     31 Mart 2016 08:02

Yeni casus fotoğraflar Mercedes’in E Serisi'nin station seçeneğine son dokunuşları yaptığını gösteriyor. Modelin Haziran ayında tanıtılması, satışların ise sonbaharda başlaması bekleniyor.

2016 Mercedes E Serisi Estate Bu Yaz Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Mercedes E Serisi Estate'in geliştirme süreci versiyonları neredeyse kamuflajsız şekilde test esnasında görüntülendi. Aracın bagaj kapağı tasarımı ve arka tamponu ilk kez ortaya çıktı. Hala kısmen kamuflajlı olsa da E Serisi stationun arka lambalarının daha küçük C Serisi Estate'den anlaşılıyor. Ayrıca iki model arasında tanıdık bir krom şerit ve egzoz çevresinde de benzer krom alanlar var. Bu da Mercedes’in matruşka tasarım formülüne sadık kaldığını doğruluyor. İç kabinde, tasarım sedan versiyon ile neredeyse benzer olacak, fark edilebilir değişiklikler sadece genişletilmiş bagaj ve ekstra arka baş mesafesi. Teknoloji standart modelden de alınacak, dolayısıyla station versiyon dokunmatik ped ve orta konsoldaki döner düğme ile kontrol edilebilen çift ekranlı bir multimedya sistemi, ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle gelecek.

 

Mercedes yeni otomobilin özelliklerini henüz onaylamadı ancak motorlarının çoğunun E Serisi sedan modelinden devam ettirilmesi bekleniyor. 4 ve 6 silindirli, turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar da buna dahil.

 

Performans odaklı bir AMG E 63 versiyonu da bu yılın ilerleyen dönemlerinde sedan ve station modellere katılacak. Bu versiyon iki turboşarjlı 4.0 litre V8 motor ile 600 hp çıkış gücüne sahip olacak. E 63 modelleri C63’tekilere benzer özel arka aks ile gelecek, bununla birlikte 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak.

 

Yeni E Serisi sedan bu yaz Avrupa'da 35 bin 935 Euro fiyatla satışa çıkacak. Station için ise siparişler Ekim ayında başlayacak. Fiyat ise sedandan biraz daha yüksek olacak. Station versiyonun fiyatının 37 bin euro’dan başlaması bekleniyor. Modelin teslimatları Ocak 2017’de yapılacak.

 

Henüz kesinleşmese de E Serisi stationın bir all-road versiyonu da gündemde. E Serisi Estate All Terrain daha sportif bir görünüm ve yüksek biniş pozisyonu ile gelecek. Fiyatının 40 bin euro’dan başlaması ve Audi A6 Allroad ile rekabet etmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 31 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo