1 milyon 3. nesil Skoda Octavia üretildi

Ototeknikveri     01 Nisan 2016 08:24

Skoda 1 milyonuncu 3. nesil Octavia’yı üretti. 1 milyonuncu otomobil Skoda’nın ana fabrikası Mlada Boleslav’da üretim bandından indi. İlk kez 1996’da tanıtılan modelden toplamda 5 milyon adet üretildi.

1 milyon 3. nesil Skoda Octavia üretildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bugüne kadarki en başarılı Skoda modeli olan ve firmanın kalbi sayılan Skoda Octavia’nın üçüncü neslinden 1 milyonuncu otomobil ay beyazı bir Octavia Scout oldu. Üçüncü neslin 1 milyona ulaşması Octavia’nin uluslararası piyasalardaki başarısını ortaya koyuyor. Octavia sınıfında standartları belirliyor ve üçüncü nesil bugüne kadarki en büyük, en güvenli, en pratik ve konforlu Octavia. Model Skoda’nın son 20 yıldaki hızlı gelişimini çok iyi sembolize ediyor. 1996 yılından beri toplam 5 milyon Skoda Octavia otomobil yollara çıktı.

 

Üçüncü nesil Skoda Octavia her zamankinden daha fazla çeşitliliğe sahip. Octavia hatchback ve steyşın önden çekişli ve dört çekişli sürüş seçenekleriyle sunuluyor. Skoda Octavia RS tüm zamanların en hızlı seri üretimi yapılan Octavia modeli. Skoda Octavia G-TEC doğalgazlı ve Skoda Octavia Scout off-road modelleri de 2014 yılında piyasaya çıktı. Ek olarak, özel Skoda Octavia L&K versiyonu da Avrupa’da bulunuyor.

 

Geniş model seçenekleri ve olağanüstü ürün özellikleriyle Octavia Skoda’nın en çok satan modeli haline gelmekle kalmadı, son yıllarda elliden fazla uluslararası ödül aldı. Model aynı zamanda çeşitli karşılaştırma teslerinde de başarı gösterdi.

 

Üçüncü nesil Octavia 2013 yılında piyasaya çıktı. Octavia modellerinin çoğu Mlada Boleslav’daki ana fabrikada üretiliyor. Çin, Rusya, Hindistan ve Kazakistan’daki fabrikalarda da Octavia üretimi yapılıyor. Skoda’nın en büyük piyasası Çin hem model hem de marka için büyük öneme sahip. Skoda Octavia Çin’de 2014 yılının Mayıs ayında piyasaya çıktı. O zamandan beri kompakt araç Ningbo’daki fabrikada SAIC Volkswagen ortaklığı ile üretildi.

 

Sadece 2015’te dünya çapında farklı versiyonlardan 432 bin adet Octavia satıldı. Bu da bir önceki yıldan %11 daha fazlaydı. Skoda yılın ilk iki ayında 70 bin 500 Octavia sattı.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo