Yeni 2016 Porsche Panamera Görüntülendi

Ototeknikveri     04 Nisan 2016 02:54

Porsche’nin yeni nesil Panamera modeli çok az kamuflajla görüntülendi. Porsche Panamera'nın bu yıl içinde tanıtılması bekleniyor.

Yeni 2016 Porsche Panamera Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Porsche Panamera daha önce de görüntülenmişti ancak otomobili bu kez çok az kamuflaj ile görüyoruz. Yıl sonuna doğru tanıtılacak model Mercedes CLS’e rakip olacak. Uzun kaputu ve alçak tavançizgisi ile yeni Panamera önceki modelden daha şık. Yandan bakıldığında tam bir dört kapılı coupe görünümü veren otomobil, arkadan ise 911 spor otomobilin geniş versiyonuna benzer bir görünüm sunuyor. Bu prototipte kamuflajlı kısımlar sadece ön ve arka lambalar. Bu da en son 911 ve Macan’da gördüğümüz markanın ünlü dört noktalı LED far tasarımında geliştirmeler yapıldığının bir işareti.

 

Porsche tasarım şefi Matthias Muller daha önce Panamera’nın tasarımı hakkında “Daha iyi olabilirdi” şeklinde yorumda bulunmuştu. Yeni neslin otomobildeki yanlışları gidermesi ve modelin imajını düzeltmesi bekleniyor.

 

Panamera’nın yüksek hızlarda bastırma kuvvetini geliştirmek için elektronik olarak yükselen arka kanadı devam ettirilecek. Daha önceki casus fotoğraflarda arka kanadın öncekinden daha büyük hale getirildiği görülüyordu. Bu da etkinliğini arttıracak bir özellik.

 

Otomobilin iç kabini de kamuflajlı şekilde görüntülendi. Porsche’nin 2015 Cayenne’de görülen bol düğmeli tasarımın yerine bu kez 918 Spyder otomobilin orta konsoluna benzer bir tasarım kullanması bekleniyor.

 

Yeni Panamera Volkswagen Grubu’nun yeni çok materyalli MSB platformunu kullanacak. Bu platform yeni nesil Audi A8 ve Bentley Continental serisinde de kullanılacak. Platform alüminyum mimarisi sayesinde daha hafif olacak.

 

Modeldeki tüm motorlar turboşarjlı olacak ve daha ufak güce sahip benzinli ve dizel motorlar ile yeni çıkacak Cayenne Turbo S’te de kullanılacak 562 hp bi-turbo V8 gibi güçlü motorlara kadar çeşitlilik gösterecek. Plug-in hibrit bir versiyon da çıkacak.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo