2016 Tiguan; SUV’de Yeni Bir Çağ

Ototeknikveri     05 Nisan 2016 06:48

MQB platformu kullanan ilk SUV olan Volkswagen Tiguan tasarım, konfor ve kullanım kolaylığı anlamında standartları yeniden belirliyor.

2016 Tiguan; SUV’de Yeni Bir Çağ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tiguan özgün stili ile sınıfını yeniden tanımlıyor ve SUV’lerin gelecekte yönelecekleri yolu işaret ediyor. Yeni Tiguan Volkswagen’in kapsamlı SUV atağının başlangıcı. MQB platformunu kullanan ilk SUV olan otomobil tasarımı, konforu ve fonksiyonelliği ile öne çıkıyor. Üstün off-road yetenekleri, dört çekişli sürüş sistemi ve en yeni teknolojilerle donatılması sayesinde Tiguan hem şehiriçinde hem de arazide etkileyici performans sunuyor. Yeni Tiguan hem daha fazal SUV ruhu taşıyor hem de bir SUV’den çok daha fazlası.

 

Daha fazla özgürlük

Tamamen yeniden tasarlanan Tiguan müşterilerine pek çok alanda özgürlük sunuyor. Örneğin iç kabinin genişliği hareket özgürlüğü sağlıyor. Çok çeşitli motor seçenekleri ise seçme özgürlüğü veriyor. Motor seçenekleri tamamı eski versiyonlarına göre daha yakıt tasarruflu ve daha güçlü olan ve çıkış güçleri 85 kW/115 PS ve 176 kW/240 PS arasında değişen 8 farklı motordan oluşuyor.

Yeni 4MOTION Active Control sistemi ile Tiguan her koşulda ve her yüzeyde olağanüstü hızlanma yeteneği ve olağanüstü sürüş keyfini garanti ediyor. Üstün sürüş konforu, kişisel ayar seçenekleri, opsiyonel uyumlanabilir şasi kontrolü (DCC) ve progresif direksiyon (değişken direksiyon turuyla konforu arttıran bir özellik) ile daha da üst düzeye çıkıyor.

Geniş iç kabin ve bagaj kapasitesindeki artış kullanım kolaylığını daha da arttırıyor. Yeni Tiguan’da pek çok detay ergonomik olarak geliştirilmiş. Yeni modelin stili de özgürlük ve dinamizmi vurguluyor. Bu otomobil ile Volkswagen SUV’leri için tamamen yeni bir tasarım karakteri belirliyor. Bu karakterde etkileyici boyutlar ve heybetli bir duruş ile ince bir zevk biraraya geliyor. Bu yaklaşımı radyatör ızgarası ve farlarda, üst bel çizgisinde ve otomobilin özgüvenli duruşunda görebiliyoruz.

 

İnovatif güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri

Yeni Tiguan inovatif güvenlik teknolojileri ve sürüş yardımı sistemleri ile de dikkat çekiyor. Front Assist ve şehir içi acil durum freni, entegre yaya izleme sistemi, şerit asistanı, proaktif yolcu koruması ve yaya ve bisikletlileri koruyan özel kaput tasarımı bunlar arasında öne çıkanlar.

Yeni Tiguan tüm yol koşulları için konfor, mükemmel genişlikte alan ve kullanım esnekliği sunuyor. Her detay sürüşü ve yolculuğu daha keyifli kılmak için tasarlanmış. Opsiyonel ergoActive koltuklar ve kolay kargo yükleme imkanı buna örnek gösterilebilir. Active Info ekran ve Area View ssitemi daha iyi görüş açısı sunarken Easy Open & Close sistemi de bagaja yükleme yapmayı daha rahat hale getiriyor. 3 bölgeli klima kontrol sistemi ve alerjen filtreli Air Care Climatronic sistemi tüm koltuklar için ayrı iklimlendirme kontrolü sağlıyor. Her detay özenle tasarlanmış ve ortaya son derece sofistike bir araç çıkmış.

Tam bir off-road taşıtı

Yeni Tiguan’ın 4MOTION dört çekişli versiyonları akslar arasında 200 mm yerden yükseklik ile Avrupa standartlarına göre off-road kategorisine giriyor. Modelin etkileyici 2500 kg treyler yükü kapasitesi kompakt sınıfı içinde benzersiz. 25 derece yaklaşma açılı opsiyonel offroad ön kısım da standartları yeniden belirliyor. Yeni Tiguan her açıdan kompakt SUV sınıfında çıtayı yükseltiyor.

 

Yeni Tiguan’da aynı zamanda en yeni multimedya teknolojisine yer verilmiş. Opsiyonel Media Control ve App Connect paketleri akıllı telefonlar ve tabletler için kullanışlı bir arayüz yaratıyor. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölmesi de yenilikçi bir kullanım kolaylığı.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo