Renault Emisyonları Düşürdü

Ototeknikveri     06 Nisan 2016 07:54

Renault Diesel Euro 6b araçları için gerçek sürüş koşullarında nitrojen oksit emisyonlarını azalttı.

Renault Emisyonları Düşürdü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nox emisyonlarını düşürmek için alınan önlemler performans ve yakıt tüketiminde olumsuz bir etki yaratmıyor. Yapılan düzenlemeler fabrikada Diesel Euro 6b araçlara 2016 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlanacak. Ekim ayından itibaren ise, Diesel Euro 6b araçlardan daha önce satın almış müşteriler de Renault bayilerine başvurarak değişiklikleri ücretsiz şekilde uygulatabilecek. Renault Grubu, müşterilerinin yararına araçlarındaki kirlilik karşıtı sistemlerinde iki değişikliğe gidiyor:

 

1: EGR sistemlerinin çalışma kapsamının genişletilmesi, nitrojen oksit azaltımında önemli bir faktör

Renault Grubu bünyesinde 2015 Temmuz ayından beri yürütülen testler sonucunda EGR ssitemlerinin tam verimlilikle çalışma kapsamı ikiye katlandı. Bu sağlanırken motorun güvenliği ve performansından ve gerçek sürüş koşullarında otomobilin çalışma şeklinden ödün verilmedi.

 

2: Nitrojenin depolaması ve işlenmesinde EGR ile birlikte rol oyanayan Nox kapanının performansı geliştirildi

Atık tahliyesinin sıklığı ve verimliliği çeşitli sürüş koşullarına uyacak şekilde daha sağlam bir sistemle geliştirildi.

 

Bu önlemlerin kombinasyonu ile, koşullara ve sürüş stiline göre değişken de olsa Nox emisyonu yarı yarıya azaltıldı.

 

Yeni EURO 6b dizel modeller bu özelliklere standart olarak sahip olacak. Mevcut EURO 6b dizel modelleri Temmuz 2016’dan itibaren aşamalı olarak bu özelliklerle donatılacak. Ekim 2016’dan itibaren ise müşteriler daha önce satın aldıkları EURO 6b dizel otomobillerine değişiklikleri ücretsiz uygulatabilecek. Önümüzdeki haftalarda bu konuda müşterilere bilgi verilecek. 

 

Renault Grup tüm ürünlerinin emisyon standartlarına uygun olduğunu tekrar belirtiyor. Alınan son önlemler yeni “RDE” (gerçek sürüş emisyonları) protokolü ve maksimum emisyon kısıtlamaları getirecek EURO 6d standartlarına da bir hazırlık niteliği taşıyor. Renault 2017 Eylül ayından itibaren geçerli olması planlanan EURO 6d standartları için yeni teknolojiler de geliştiriyor.   

Son Güncelleme : 07 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo