VW'nin Yeni Tiguan ile SUV Hamlesi

Ototeknikveri     06 Nisan 2016 11:26

Volkswagen, bir başarı hikayesine dönüşen Tiguan'ın yeni kasasının ardından, farklı segmentlerdeki SUV modellerini yollara çıkaracak.

VW'nin Yeni Tiguan ile SUV Hamlesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2007 yılında ilk piyasaya çıkışından bu yana 2.8 milyon kişi Volkswagen Tiguan’ı tercih etti. Güvenlik ve konforla birlikte yüksek oturma pozisyonu: Bunlar SUV’lerin müşterileri çeken en önemli özellikleri. %30 ile, SUV dünya çapında en hızlı büyüyen otomobil segmenti. Yeni Tiguan’ın dahil olduğu A-SUV segmenti de olağanüstü şekilde büyüyor. Önümüzdeki dört yılda segmentteki satışların 2 milyon otomobilden fazla büyüme kaydetmesi bekleniyor. Volkswagen 2007’de orijinal Tiguan’ı tanıttığında çok iyi bir başarı hikayesine dönüşmüştü. O günden beri dünya çapında 2.8 milyondan fazla kişi Tiguan’ı tercih etti. Dünyada 170 ülkede Tiguan yollarda. Bu özellikleriyle Tiguan, Golf, Passat ve Polo ile birlikte Volkswagen’in en önemli modellerinden birisi.

 

Volkswagen SUV serisini dünya çapında büyütmeye başlıyor. Bunun ilk ayağı ise Tiguan olacak. 2020 yılı itibariyle Volkswagen tüm segmentlerde bir SUV modeli sunar hale gelecek. Cenevre’de tanıtılan T-Cross Breeze SUV kabriyole konsepti gelecekteki bir modelin önizlemesi niteliğindeydi. Volkswagen Tiguan’ı ABD ve Çin piyasalarının beklentilerine uygun şekilde yedi koltuk taşıyabilecek bir aks mesafesi ve daha fazla bacak boşluğu ile tasarladı. Bu piyasalar için orta boy bir SUV’nin hazırlığına da başlandı. Lüks SUV Touareg de gelecek yıl yeni bir versiyona kavuşacak. Polo sınıfında ise T-Roc konsept otomobilden esinlenilmiş bir SUV model çıkacak.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo