Skoda Kodiaq Medya Etkinliğinde Kamuflajla Tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Nisan 2016 05:26

Skoda Kodiaq adlı yeni SUV modelinin kamuflajlı bir üretim öncesi prototipini tanıttı. Yeni Skoda Kodiaq'ın resmi tanıtımı sonbaharda Paris Motor Show’da yapılacak.

Skoda Kodiaq Medya Etkinliğinde Kamuflajla Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çek firma Volkswagen’le işbirliği içinde 25. yılını Prag’daki müzesinde özel bir etkinlikle kutladı. Markanın ilk büyük SUV’si Skoda Kodiaq'ın üretim öncesi prototipi burada tanıtıldı. Volkswagen Tiguan'dan biraz daha büyük boyutta olan modelin tasarımında Vision S konseptinden esinlenilmiş. Etkinlik esnasında Skoda kamuflajlı bir Kodiaq prototipi gösterdi. Otomobilin ön ve arka kısımları kamuflaj ile kaplıydı. Yan profil, tekerlekler, yan aynalar ve gövde altı kaplaması ise açıkça görülebiliyordu. Bu kısımlardan modelin Vision S konseptinden aldığı görsel detaylar fark edilebiliyor. Skoda üretim öncesi model için A-Plus ismini kullanıyor ancak üretim modelinin son hali büyük ihtimalle Kodiaq adını alacak. Çek medyasında isimle ilgili son kararın açıklanması bekleniyor.

 

Skoda patronu Bernhard Maier medya mensuplarının Kodiaq ile ilgili soruları için “Lütfen bir kaç gün daha bekleyin” yanıtını verdi. Maier isim için yetkililerden son onayları almaları gerektiğini belirterek bu onaylardan sonra açıklama yapacağını söyledi.

 

Geliştirme süreci esnasında Skoda SUV’den 47 adet prototip üretti. Her prototipin üretimi yaklaşık bir ay sürdü. Mühendisler ve test pilotları farklı testlerde 700 bin kilometre yaptı.

 

Yeni SUV şu anda çok sayıda Skoda, Seat ve Audi modelinde kullanılan MQB platformu ile gelecek. Modelde bilindik dizel ve benzinli turboşarjlı motorlar ve çift debriyajlı otomatik vites bulunması bekleniyor. Modelin satışları yıl sonundan önce başlayacak ve giriş seviyesi fiyatı 24 bin Euro olacak.

 

Yeni Skoda Kodiaq'ın medya etkiliğinde çekilen fotoğraflarına aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo