2017 Audi S5 Sportback’den İlk Görüntüler

Ototeknikveri     13 Nisan 2016 05:39

2017 yılının başlarında standart A5 Sportback ile birlikte piyasaya çıkacak Audi’nin yeni S5 Sportback modeli test esnasında görüntülendi.

2017 Audi S5 Sportback’den İlk Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Standart A5 gibi, S5 Sportback de bugünkü otomobilden daha uzun ve daha hafif olacak. Beş kollu süspansiyona geçiş de bekleniyor. Standart A5 Sportback motor seçeneklerini A4 ile paylaşırken, S5 modeli S4’ün yeni 3.0 litre V6 turboşarjlı benzinli motorunu kullanacak. S4’de bu motor 350 hp gücünde ve 500 Nm tork değerine sahip. S5 Sportback için de benzer değerler bekleniyor. Yeni motor S5’in hafif yapılı bileşenleriyle ve S tronic otomatik vites ile birlikte çalışıyor. Bu donanımla S5 Sportback şu anki modelin 5.4 saniyelik sıfırdan saatte 100 km hıza çıkış süresini geride bırakabilir. Şu anki S5 Sportback süperşajlı 3.0 litre V6 benzinli motor kullanıyor. Bu motorun çıkış gücü 328 hp, tork değeri 440 Nm.

 

S4 gibi, S5 Sportback’in de opsiyonel spor diferansiyel ile sunulması bekleniyor. Sürücüler Audi’nin Drive Select sistemi ile süspansiyon ayarlarını kişiselleştirebilecek. Şu anki modelde olduğu gibi, S5 Sportback özel sipariş koltuklar ve logolar gibi özelliklere sahip olacak. Audi’nin sanal kokpit (Virtual Cockpit) dijital kontrol paneli de opsiyonel olarak edinilebilecek. Dörtlü egzoz boruları ve modifiye ön ve arka tamponlar da dış cephedeki yenilikler arasında.

Yeni S5 Sportback’in fiyatı şu anki modele kıyasla yükselerek Avrupa pazarında 50 bin Euro'nınüzerinde olacak. Modelin prömiyeri yıl sonundan önce Los Angeles Motor Show’da yapılabilir.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo