Jaguar Ingenium Serisinde Sıralı Altı Silindirli Motor Çıkartacak

Ototeknikveri     20 Nisan 2016 04:39

Jaguar Land Rover’ın gelecekteki genişletilmiş Ingenium ailesinden altı silindirli motorlar, V6 yerine sıralı altılı olacak.

Jaguar Ingenium Serisinde Sıralı Altı Silindirli Motor Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Benzinli ve dizel sıralı altılı motorlar Jaguar Land Rover’ın model serisinde şu anki Ford kaynaklı V6 motorların yerini alacak. Yeni motorlar firmanın kapasitesini yakın zaman önce iki katına çıkarttığı Wolverhampton’daki Ingenium motor fabrikasında üretilecek. Sıralı altılı motorlara geçiş JLR’ın altı silindirli motor stratejisinin rakipleri BMW ve Mercedes-Benz ile benzer hale geleceği anlamını taşıyor. Ingenium motor ailesi modüler tasarıma sahip, bu da tasarım, parçalar ve farklı boyutta motorların paylaşılabilmesine olanak tanıyacak. Altı silindirli motorlar aslında dört silindirli Ingenium motorların ekstra iki silindire sahip versiyonları. Motorlar JLR’ın şu anki V6 motorları gibi 3.0 litre kapasiteye sahip olacak.

 

Ingenium motor stratejisi BMW’nin silindir başına 500 cc kapasitesi ile benzer. Bu kapsamda 1.5 litre kapasitesi üç silindirli motorlar da planlanıyor. Dört silindirli Ingenium 2.0 litre benzinli motor da bu yılın ilerleyen dönemlerinde çıkacak.

 

Hafif D7a mimarisinin motor bölümü şimdiden sıralı altılı motorların kullanımına uyumlu. Bu mimari Jaguar XE, XF ve F-Pace modellerinde kullanılıyor, gelecekteki Land Rover’larda da bulunacak.

 

Sıralı altı silindirli motorların araç içinde konumlandırılması biraz daha karmaşık oluyor ancak daha az hareketli parça kullanıyor ve V6 motorlardan daha hafif oluyorlar. Bu da gelişmiş yakıt ekonomisi ve daha düşük üretim maliyeti anlamına geliyor.

 

Ingenium motor serisi enine ya da dikey yerleşime, önden ve arkadan çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemlerine hatta hibrit sistemler gibi farklı konfigürasyonlara uyumlu.

 

V8 motorlar JLR tarafından üretilmeseler ya da Ingenium ailesinin parçası olmasalar dahi JLR’ın serisinde bir geleceğe sahip. JLR’ın gelecekte BMW ya da Mercedes kaynaklı V8’lere geçebileceğine yönelik spekülasyonlar var.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo