Yeni Citroen C6 Pekin Otomobil Fuarı’nın yıldızı olacak

Ototeknikveri     20 Nisan 2016 03:21

Yeni Citroen C6’nın prömiyeri gelecek hafta Pekin Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Fransız firma yeni modeli Avrupa’da satmayı düşünmediğini açıkladı.

Yeni Citroen C6 Pekin Otomobil Fuarı’nın yıldızı olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen üst segmentte yer alacak yeni C6 modelinin prömiyerini önümüzdeki hafta yapılacak Pekin Otomobil Fuarı’nda gerçekleştireceğini duyurdu. Fransız firma ayrıca yeni modelini Avrupa’da satmayı planlamadığını da duyurdu. Yeni C6 4.96 metre uzunluğunda olacak bu aracın BMW 5 Serisi gibi premium d segmenti modellerden biraz daha uzun olacağına işaret ediyor. Citroen yeni modelin teknik bilgilerini ya da fotoğraflarını henüz yayınlamadı, sadece “kabin genişliği, ambiyans ve materyallere özel ihtimam gösterildiği” belirtildi. Modelin PSA’nın PF2 platformu üzerine geliştirilmesi bekleniyor. Aynı teknoloji şu anki Citroen C4’te de kullanılıyor.

 

Citroen’in Pekin standında firmanın Çin’e özel C-Elysee sedan modeli de tanıtılacak. 2017’de piyasaya çıkması planlanan elektrikli model lityum-iyon pillere sahip ve tek şarjla 290 kilometre gidebilecek. Hızlı şarj sistemiyle araba 30 dakikada tam şarj olabiliyor. Sıradan bir şarj kullanıldığında ise pilin dolumu 6 saati buluyor.

 

Pekin’de tanıtılacak iki Citroen modelinin de Avrupa’da satışa çıkması beklenmiyor. Firmanın Avrupa’da şu an amiral gemisi bir modeli kalmadı. DS 5 yeni bağımsız markanın model serisini oluşturmak üzere ayrıldı. Citroen’in gelecekte model serisinin lideri olarak büyük bir SUV çıkartması ve Avrupa’daki galerilerde Alman lüks sedan üreticileri ile doğrudan rekabetten kaçınması bekleniyor.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo