Honda 2016 Satışları ile Dikkat Çekiyor

Ototeknikveri     22 Nisan 2016 06:40

Honda yılın ilk çeyreği satış rakamları ile Avrupa’da en hızlı büyüyen ana akım otomobil markalarından birisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Honda 2016 Satışları ile Dikkat Çekiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma Mart ayı sonuna kadar toplam 49 bin 836 otomobil satarak 2015 yılının aynı dönemine oranla %28.1 artış kaydetti. Satışlardaki artışta güncellenen Civic ve CR-V modellerinin yanı sıra yeni HR-V ve Jazz modellerinin çıkışı da etkili oldu. Firma, satışlarını İtalya’da %108, Almanya’da %41.2, İspanya’da %34.5 arttırdı. Modellerini yenileyen Honda atağa kalkarak 2016’ya iyi bir başlangıç yaptı ve Avrupa’daki en başarılı otomobil markaları arasında konumunu güçlendirdi. Firma, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde yılın ilk çeyreğinde toplam 49 bin 836 otomobil satarak geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını %28.2 arttırd. Yeni HR-V crossover modeli 9 bin 631 adet satılırken, Jazz süper mini satışlarında ise 2015 yılının aynı dönemine göre %9.3 artış yakalandı.

 

Avrupa’daki en büyük otomobil piyasalarının beşinde de (İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya) Honda satışlarında artış yaşandı. İtalya’da tüm Honda modellerine yoğun ilgi gösterildi ve satışlarda %108 artışla olağanüstü bir başarı kaydedildi.

 

Honda Motor Avrupa Otomobil Departmanı Genel Müdürü Jean-Marc Streng satış rakamlarıyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi: “2016 yılına yaptığımız mükemmel başlangıç yenilenen model serimizin müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına ne kadar iyi cevap verdiğinin bir kanıtı niteliğinde. Daha da cesaretlendirici olan ise, Honda markasına yeni gelen müşterilerimizin yüksek talebi. Yeni mali yıla müşterilerimizden gelen yoğun siparişlerin verdiği özgüven ve hedeflerimize ulaşma umudu ile başladık”.  

 

Honda Türkiye Satışları;

Avrupa'da satışlarında iveme yakalayan Honda, ülkemizde de benzer bir tablo çizdi. 2015 yılının ilk üç aylık döneminde 2.492 adet otomobil satışı gerçekleştiren Honda Türkiye, bu yılın aynı döneminde yüzde 60'ın üzerinde bir artışla toplam 4.023 adetlik satış gerçekleştirdi. Bu dönemde CR-V toplam 1.980 adet satılarak markasının sırtlayan model oldu.

 

Yıl sonuna doğru ülkemizde üretilerek, pazara sunulması beklenen 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliğine sahip olacak yeni kasa Civic Sedan'ın Japon üreticinin satışlarını hızlı bir şekilde arttırması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 24 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo