4 Yeni Skoda SUV Yolda

Ototeknikveri     24 Nisan 2016 08:40

Skoda, Hyundai Santa Fe ve Nissan Juke'a rakip olacak yeni modellerinin yanında bir SUV coupe modeli ve yeni Yeti'nin hazırlık aşamalarını sürdürüyor.

4 Yeni Skoda SUV Yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda dört modellik bir SUV ailesi planlıyor, bu modellerin her biri onları firmanın hathcback modellerinden ayıran farklı tasarım ve kullanım özelliklerine sahip olacak. VisionS konseptinin üretim versiyonu “Kodiaq” adıyla Eylül ayında Paris Motor Show’da tanıtılacak. Gelecek yıl Mart ayında piyasaya çıkacak model şimdiden tüketicinin yoğun ilgisini çekiyor. Kodiaq modelini popüler Yeti kompakt crossover modelin yenilenen versiyonu takip edecek. Yeni Yeti gelecek sonunda ya da 2018 yılı başlarında piyasada olacak. Kodiaq’a BMW X6 ve X4’ün eğimli tavan stilinin bir benzerine sahip beş kapılı coupe versiyon da eşlik edecek ancak bu modelin Avrupa’da piyasaya çıkması henüz kesin değil. Model Skoda Çin’in talebi ve finansal desteği ile geliştirildi, dolayısıyla sonrasında Avrupa’ya gelse bile ilk olarak Çin’de piyasaya çıkacak.

 

Nissan Juke ile benzer konseptte bir küçük SUV de Avrupa piyasası için değerlendirme aşamasında. Bu model de öncelikli olarak Çin için geliştiriliyor ve burada iki yıl içinde çıkabilir. Hemen ardından Avrupa’ya da gelmesi bekleniyor.

 

Bunlar ve yenilenen Yeti ile birlikte, Skoda yavaş satan Roomster’ı piyasadan çekmesine rağmen geniş bir SUV serisine sahip olacak. Bu modeller, VisionS’te görüldüğü gibi, sağlam crossover karakterini yansıtan tasarım ve stil bileşenleri sunacak. Bu bileşenler arasında daha dikey konumlandırılmış çift çıtalı ızgara, ana far kümesinin altında ilave aydınlatma, köşeli tekerlek bombeleri, daha sığ yan pencereler, kaputta istiridye efekti ve arttırılmış biniş yüksekliği sayılabilir.

 

İç kabinde ise Skoda’nın belirleyici özelliklerinden birisi haline gelen genişlik dikkat çekiyor. Her koltuğun etrafında bağlanabilirlik özellikleri ve kullanım kolaylıkları sunan kişisel alan oluşturulmuş.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo