2016 Volvo S90 Excellence, İç Kabin Konseptini Pekin'de Tanıttı

Ototeknikveri     25 Nisan 2016 06:48

Volvo yeni S90 modelinin en üst donanım seviyesi S90 Excellence sedan için benzersiz bir sanat eseri niteliğindeki iç kabin konseptini yarattı.

2016 Volvo S90 Excellence, İç Kabin Konseptini Pekin'de Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept iç model, yeni S90 Excellence’da “Lounge Console”un nasıl görüneceğini yansıtıyor ve Volvo’nun modern lüks kavramına verdiği önemi ortaya koyuyor. Volvo’nun iç tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Robin Page konseptle ilgili şunları söylüyor: “XC90’da orijinal Lounge Console konseptimizle çok olumlu geri dönüşler aldık, bunu S90 Excellence iç kabiniyle daha da öteye taşımaya karar verdik. Bu iç kabin ile bir sanat eseri, bir heykel yaratmak istedik. Pek çok orijinal konsepti aldık ve onları hayata geçirdik”. Arkadan başlayarak, Volvo tasarım ekibi en konforlu koltukları yaratmış ve orta konsola olağanüstü kullanım kolaylıklı özellikleri eklemiş. Bunlar arasında ısıtmalı ve soğutmalı bardak tutucu, ses sistemi, masaj fonksiyonu ve büyük multimedya ekran sayılabilir. Arka kolçakta bir soğutma ünitesi ve İsveçli bardak üreticisi Orrefors’dan iki el yapımı kristal bardak yer alıyor.

 

Robin Page “Konseptte en önemli noktalardan birisi ön yolcu koltuğunun ortadan kaldırılması. Böylece ön görüş açısını genişlettik, kabine daha geniş, aydınlık ve ferah bir his kattık. Kabinin sakinleştirici bir etkisi var” diyor.

S90 Excellence’daki Lounge Console konsepti üç konforlu alternatif sunuyor. Birincisi, katlanabilir çalışma masası ve geniş ekranda epostalarını kontrol etme ya da video konferans imkanı sunan çalışma istasyonu. Eğlence modunda en yeni Netflix programlarını izleyebiliyor, dinlenme modunda ise koltuğunuzu geriye yaslayıp mini buzdolabından soğuk içeceğinizi alabiliyor, dilerseniz ısıtmalı ayak desteğinden faydalanabiliyorsunuz.

Tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Ingenlath’ın konseptle ilgili açıklaması ise şöyle: “Volvo’da çalışma yöntemimiz farklıdır. Her zaman farklı oldu. İç kabin tasarımına özgün yaklaşımımız lüks ve sakinleştirici bir deneyim sunmayı amaçlıyor. İskandinav tasarım sanatı yaşam deneyimini geliştirme ilgilidir, bu da Volvo’nun en iyi başardığı şey”. 

Son Güncelleme : 25 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo