Volkswagen'in 2016 Pekin Çıkarması

Ototeknikveri     25 Nisan 2016 06:41

Volkswagen T-Prime Concept GTE prömiyeri Pekin’de yapılıyor. PHIDEON, BUDD-e ve Magotan Volkswagen standında yer alan diğer modeller.

Volkswagen'in 2016 Pekin Çıkarması
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen tam ya da kısmi elektrikli taşıtların geliştirilmesine her geçen gün daha fazla önem veriyor. Firma önümüzdeki dört yıl içinde Çin piyasasında 7 yeni elektrikli ve tak-çalıştır hibrit model çıkartmayı planlıyor. Bu otomobillerin her biri Çin’de yerel olarak üretilecek. Bunun yanı sıra, Çin’de yeni bir tasarım ve geliştirme merkezi inşa edilmesi de planlanıyor. Pekin’de sergilenen yeni modeller Volkswagen’in çeşitliliğini ve mobiliteyi yeniden tanımlayışını yansıtıyor.Modern lüks sınıf SUV T-Prime Concept GTE prömiyeri firmanın Çin’deki elektrikli araç atağının en önemli ayaklarından birisi oldu. Bu çok yönlü tak-çalıştır hibrit SUV T-Prime Concept GTE Volkswagen’in gelecekteki amiral gemisi modelinin önizlemesini sunuyor. Yeni Magotan modelinin dünya prömiyeri de fuarın hemen öncesinde Volkswagen Grup gecesinde yapıldı. Volkswagen’in yeni PHIDEON lüks sedan modeli ve sıfır emisyonlu BUDD-e MPV’nin ise etkinlikte Asya prömiyerleri yapıldı.

 

VolkswagenT-Prime Concept GTE

VolkswagenT-Prime Concept GTE konsept otomobil, lüks sınıf bir SUV. Tak-çalıştır hibrit sistem, dört çekişli sürüş sistemi ve her arazide sıfır emisyon özelliği ile yeni çağın konsept otomobillerinin manifestosu niteliğinde. Ekran ve kontrol konsepti tamamen dijital, kabindeki geleneksel kontrol düğmeleri tamamen ortadan kaldırılarak yerine jest ve sesli kontrol, dokunmatik ekranlar ve dokunmaya duyarlı yüzeyler konulmuş. T-Prime dünyanın “Curved Interaction Area” özellikli ilk otomobili. Bu sistem fütüristik kokpitteki diğer ekranlar ve kontrollerle entegre olan kavisli bir multimedya ekranı içeriyor. Konsept otomobilin 8 kademe otomatik vitesi cam vites kolu ile sezgisel olarak kontrol edilebiliyor.

 

VolkswagenT-Prime Concept GTE geleneksel otomobil konseptlerine esnek bir alternatif. Dört koltuklu konsept SUV farklı otomobil dünyalarının en iyi özelliklerini bünyesinde birleştiriyor: Bir sedan otomobilin konforu, station otomobillerin genişliği, tüm diğer otomobil tiplerinden daha üstün çekiş gücü, modern şasi teknolojisi, spor otomobil kıvraklığı, inovatif sürüş teknolojileri ve bir kompakt otomobilin verimliliğini sunuyor. Pek çok inovasyondan birisi de elektrikli E-mode’da tamamen sessiz tak-çalıştır hibrit sistem. Bu sistem T-Prime Concept GTE’ye sıfır emisyon ve 50 kilometre elektrikli sürüş mesafesi kazandırıyor. VolkswagenT-Prime Concept GTE, GTE modunda 280 kW/381 hp saf dinamizm sergiliyor. Görsel olarak inovatif teknik düzen, karizmatik ve sportif tasarımla birleşiyor.

 

T-Prime Concept GTE, bu bahar yeni Tigiuan ile başlayan SUV ürün atağının bir parçası. Gelecekte bu başarılı model ilk kez uzatılmış aks aralığı ile de çıkacak. Bunu Touareg ya da T-Prime Concept GTE temel alınarak, Çin ve ABD’ye yönelik, yeni orta boy bir SUV model izleyecek. Tiguan’ın altında da iki yeni SUV model serisi daha çıkaracak olan Volkswagenin, biri VW Golf sınıfında T-ROC konsept otomobilden geliştirilen bir SUV diğeri ise Mart ayında Cenevre’de tanıtılan Polo sınıfından çıkacak bir SUV olan T-Cross Breeze.

 

Yeni nesil Magotan

Tamamen yeni geliştirilen Magotan Temmuz ayında çıkacak. Bu sedan otomobil MQB platformu kullanılan ilk araç. MQB sayesinde tasarımcılar ve mühendisler rakipsiz genişlikte bir arka yolcu kompartmanı tasarlayabilmiş. Magotan aynı zamanda bir dizi yeni sürüş yardımı, multimedya ve kullanım kolaylığı sistemleri ile geliyor. Otomobilin motorları da son teknoloji. Güçleri 110 kW/150 hp ile 162 kW/220 hp arasında değişen 3 farklı TSI motor en yüksek verimlilik ve dinamizmi sunuyor.

Yeni nesil Magotan

 

 

Yeni PHIDEON

Yeni PHIDEON lüks sınıf bir sedan. 5 metre uzunluğundaki bu Volkswagen otomobil 2016 yılının üçüncü çeyreğinde Çin’de piyasaya çıkacak. PHIDEON çok az değişiklikle nefes kesici C Coupé GTE konseptinden geliştirildi (konsept 2015 yılında Şangay fuarında tanıtılmıştı). Dört çekişli PHIDEON 3.0 TSI 4MOTION 220 kW/300 hp gücünde V6 TSI motorla çıkacak. Yeni sedanda 2.0 TSI dört silindirli ve önden çekişle çalışan motor seçeneği de bulunacak. Gelecekte bir tak-çalıştır hibrit sistem de planlanıyor.

Yeni PHIDEON

 

BUDD-e konsepti

 

BUDD-e elektrikli otomobiller için tasarlanmış yeni MEB (modüler elektrikli sürüş kiti) mimarisini kullanıyor. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 533 km. Batarya 30 dakikada %80 şarj edilebiliyor. Tamamen yeni operasyon, veri işleme şekli ile heyecan verici bu modelin dokunmatik ve jest kontrolü mükemmel çalışıyor, geleneksel düğmeler ortadan kalkmış, bağımsız ekranlar geniş multimedya panelleri ile entegre ve analog aynaların yerini dijital ekranlar almış. BUDD-e ile geleceği şimdiden deneyimlemek mümkün.

BUDD-e konsepti

Son Güncelleme : 26 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo