2019 Audi Q4 SUV, Range Rover Evoque ile rakip olacak

Ototeknikveri     26 Nisan 2016 08:49

Audi’nin elektrikli Q6 ve şık Q8 liderliğindeki stil odaklı SUV serisi üç yıl içinde yeni Q4 modeliyle büyüyecek.

2019 Audi Q4 SUV, Range Rover Evoque ile rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Coupe formlu beş koltuklu SUV otomobil yeni çıkacak BMW X2, Range Rover Evoque ve Mercedes-Benz GLA’ya rakip olacak. Q4 ikinci nesil Q3 ile birlikte MQB platformunu kullanacak. Model Q6 ve Q8’i takiben 32 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla 2019 yılında galerilerde görünmeye başlayacak. Yeni nesil Q3 boyut olarak büyüyecek ve seride yeni tanıtılan Q2’ye yer açacak. Q4 en yakın rakiplerine karşı boyutlarıyla koz elde edecek. Henüz resmileşen bir şey yoksa da, Audi içinden kaynaklar Q4’ün uzunluğunun en az 4.500 mm olacağını, yani bugünkü Q3’ten 110 mm daha uzun tutulacağını belirttiler. Q4 ile ilgili planlar ilk kez TT Offroad konseptiyle ortaya çıkmıştı. Konsept 2014 Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Bu otomobilde olduğu gibi, üretim versiyonu Q4 de oldukça eğimli bir tavan çizgisi ve arka camla birlikte yukarı kalkan tipte bagaj kapağı ile gelecek.

 

İç kabinde Q4 Audi ve Volkswagen’in yeni nesil MQB temelli modeller için hazırladıkları bir dizi geliştirmeye sahip olacak. Bunlar arasında tam HD kontrol paneli ekranları, jest kontrolü fonksiyonları, 9.2 inç dokunmatik navigasyon monitörü, sezgisel (kablosuz) akıllı telefon şarjı ve en yeni bağlanabilirlik özellikleri yer alıyor.

 

Q4 ile birlikte sunulması beklenen motorlar arasında yeni nesil dört silindirli benzinli 1.5 litre kapasiteli motorlar bulunacak. Bunlara bugünkü 2.0 litre dört silindirli benzinli ve dizel motorların güncellenmiş versiyonları ve en üst donanım seviyesi RS Q4 modelinde yeni 2.5 litre beş silindirli benzinli 400 hp motor da katılabilir.

 

Yeni Q4 serisi plug-in hibrit benzinli elektrikli Q4 e-tron modelini de kapsayacak. Bu model Çin’in çevre dostu otomobil düzenlemelerine uygun olarak 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

 

SUV’ler henüz doyma noktasına ulaşmadı

Otomobil üreticilerinin sadece bir ufak otomobil, bir hatchback, bir sedan ve bir stationdan, nadiren bir de spor otomobilden oluşan model serileri çıkardıkları günler geride kaldı. Artık neredeyse her hafta yeni bir niş modelin çıkış haberini alıyoruz.

 

Audi de son yıllarda bu konuda gelenek oluşturan üreticilerden. Marka zaten geniş olan model serisini 2020’ye kadar 60 modele çıkartacak. Şu anda 473 Audi versiyonu bulunuyor -tüm modeller, vites seçenekleri ve donanım seviyeleri ile-, bunların 196’sı dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Bu hikayenin gösterdiği gibi, Audi’nin ürün planlamacıları tüketicinin her şekil ve boyuttan yüksek sürüş seviyesine sahip taşıtlara olan talebinin henüz doyma noktasına ulaşmadığından eminler.

 

Audi’nin ve diğerlerinin kararlarının doğru olduğu şu anki Avrupa otomobil satış rakamları tarafından da destekleniyor. Bu rakamlar SUV’lerin tüm kıtada otomobil satışlarının yaklaşık %25’ini oluşturduğunu gösteriyor. Volkswagen bünyesindeki markalar yeni SUV’ler planlarken, belli ki piyasa daha SUV’lere doymadı.

 

Otomobil üreticileri bu tip taşıtların popülerliğinden daha da fazla faydalanmak için SUV/crossover temelli yeni otomobi tipleri yaratabilir.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo