PHEA Teknolojisi Devrim Yaratacak

Ototeknikveri     27 Nisan 2016 04:33

FreeValve AB, Çin’de faaliyet gösteren Qoros Auto ile işbirliği yaptığını ve pnömatik hidrolik elektrikli aktüatörünü (PHEA) Qoros otomobiller için geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.

PHEA Teknolojisi Devrim Yaratacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Qoros, Pekin Otomobil Fuarı'nda yeni “Qamfree” motora sahip konsept Qoros otomobilini tanıttı. Eksantrik mili ve ilgili donanımın yerini FreeValve’in PHEA teknolojisi alıyor, bu sayede motorun emme ve egzoz valflerinde daha fazla kontrol sağlanabiliyor. FreeValve teknolojisi Qoros’un otomobillerinde daha küçük, daha hafif, daha güçlü ve emisyonu düşük daha verimli motorlar sunabilmesini sağlayacak. PHEA teknolojisi geleneksel eksantrik mili teknolojisinin yerini alıyor ve motor yönetim sisteminin her bir valf üzerinde tam kontrol sağlayabilmesine izin veriyor. Eksantrik mili teknolojisi her zaman valfler ile eksantrik mili pozisyonu arasındaki ilişki ile kısıtlıyken, FreeValve her valfin açılma/kapanma pozisyonu ve tüm yanma döngüsünün zamanlaması üzerinde bağımsız kontrol imkanı veriyor. Sonuç çok iyi kontrol sağlayan yenilikçi bir teknoloji ve motor tasarımcılarının bugüne kadar hayal ettiği bir özgürlük.

 

Bir piyanoyu iki eliniz bir süpürge sapının farklı uçlarına bağlı şekilde çalabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Çıkan müzik epey kötü olurdu. Bu piyanoyu bir otomobilin motoru olarak, süpürgeyi de geleneksel eksantrik mili olarak düşünün. FreeValve ile süpürgeyi ortadan kaldırıp, elleri çözüp bütün parmakları ayrı ayrı kullanarak ustalıklı bir şekilde piyano çalınabilecek. FreeValve’in PHEA teknolojisi motor teknolojileri için işte bu kadar büyük bir sıçrama yaratıyor.

FreeValve CEO’su Urban Carlsson ve Koenigsegg Otomotiv CEO’su / FreeValve Yönetim Kurulu Başkanı Christian von Koenigsegg Pekin’de yeni ortaklığın duyurusu ve Qamfree konsept otomobilin tanıtımında hazır bulundular.

 

Urban Carlsson etkinlikte “Qoros Auto gibi tüm sektörün gözdesi olan bir ortakla çalışacağımız için gururlu ve mutluyuz. FreeValve’in PHEA teknolojisinin dönüşümünü beraber tamamlayacağız, teknoloji bir konsept çalışmasından binek otomobiller için üretim uygulamasına dönüşecek” diye konuştu.

Christian von Koenigsegg ise “Yakın gelecekte FreeValve PHEA teknolojisinin çıkışı büyük bir dönüşümü, karbüratörlerden direkt enjeksiyona geçişten daha da büyük bir sıçramayı temsil edecek” dedi.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo