Hyundai Elantra (Avante) Sport Gün Yüzüne Çıktı

Ototeknikveri     28 Nisan 2016 06:42

Hyundai Güney Kore Avante Sport modelini paketinden çıkarttı. Model ABD’ye 2017 Elantra Sport adıyla gelecek.

Hyundai Elantra (Avante) Sport Gün Yüzüne Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşık iki ay önce Hyundai Motor Amerika CEO’su Dave Zuchowski Kasım ayında SEMA’da 2017 Elantra Sport modelini tanıtma planlarını açıklamıştı. Güney Kore’de otomobil şimdiden firmanın web sitesinde tanıtıldı. Ülkede “Avante Sport” adıyla anılan modelin ABD versiyonu da tamamen aynı görünecek. Standart model zaten oldukça şık ancak bu versiyon daha agresif bir gövde ile daha da çekici görünüyor. Daha güçlü görünümlü ön tampon, büyük hava girişleri ve yatay LED gündüz sürüş ışıkları modelin özgün yanlarından. Ön panjurda kırmızı bir “Sport” logosu yer alıyor, modifiye far grafikleri de kırmızı aksanlara sahip.

 

Yan profilde daha çıkıntılı etekler ve farklı tasarım seçenekleriyle gelen 18 inç alaşım jantlar (225/40 R18 tekerlekler ile) bulunuyor. Otomobilin arkasında yeniden tasarlanmış tamponda sahte difüzör ve krom finişli bir çift egzoz borusu bulunuyor. Ek olarak, arka lambalar farklı LED imzası sayesinde daha şık görünüyor.

Daha da önemlisi, 2017 Avante/Elantra Sport çok kollu arka süspansiyondan faydalanıyor, yani sürüşü daha keyifli olacak. Modelin kalbi ve ruhu turboşarjlı, 1.6 litre, dört silindirli motor. Bu motor Avante Sport’da 204 PS çıkış gücüne sahip. Elantra ABD versiyonu 200 – 202 hp (150 kW) çıkış gücüne sahip olacak. Tork ise Kore versiyonunda 265 Nm.

 

Herkesi memnun etmek için Hyundai modeli standart 6 kademe manuel vites ve 7 kademe çift debriyajlı otomatik vitesle satacak. Elantra/Avante Sport sekiz saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek.

Daha cüretkar dış cephe ve daha güçlü donanımın yanı sıra, serinin en üstünde konumlanan Elantra/Avante karbon fiber görünümlü aksanlar, spor koltuklar, kırmızı detaylar ve düz dipli direksiyonla heyecan verici bir iç kabin sunuyor. Kore’de otomobil opsiyonel “Extreme Package” ile satılacak. Bu pakette 18 inç jantlar, arka spoyler ve bazı performans parçaları daha bulunuyor.

 

Amerikan versiyonu Kasım’da SEMA’da tanıtılacağından, Ekim ayı civarı internet üzerinde de bir tanıtım yapılmasını bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo