Volkswagen’den Yeni Marka Geliyor

Ototeknikveri     28 Nisan 2016 06:54

Volkswagen, ortağı FAW ile birlikte kurduğu Çin’e özel düşük bütçeli tüketiciye hitap edecek markanın iki SUV model hazırladığını açıkladı.

Volkswagen’den Yeni Marka Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu’nın yıllık basın konferansında konuşan VW CEO’su Matthias Müller “Çin’de düşük bütçeli tüketici grubuna özel otomobil sunabilmek için FAW-Volkswagen ortak girişimimiz ile tam gaz çalışıyoruz. Bunu bağımsız bir markaya dönüştürmeyi planlıyoruz” dedi. Detaylar henüz yetersiz ancak Müller bu marka altında iki SUV modelin hazırlık aşamasında olduğunu onayladı. Bunların birisi segmentteki yoğun talep dolayısıyla orta boy bir SUV olacak, onu sedan ve hatchback modeller takip edecek. Volkswagen maliyeti azaltmak istediği için modellerin aynı platformu paylaşması kaçınılmaz. İkinci SUV modelin hangi segmentten olacağı ise henüz belirsiz. Düşük bütçeli tüketiciye hitap edecek yeni marka Volkswagen Grubu’nun 13. markası olacak. Bu markanın faaliyete geçmesi aynı zamanda Volkswagen’in emisyon skandalı nedeniyle mali sıkıntılar yaşadığı ve bazı iştiraklerini satacağı söylentilerini geçersiz kılıyor.

 

Müller “13 marka bir zayıflık değil, güçtür. Şu anda küçülme gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

 

Daha önce markanın Çin dışında Hindistan, Güney Amerika ve Afrika gibi piyasalara da hitap edeceğine ilişkin haberler çıkmıştı ancak Müller düşük bütçeli yeni markanın otomobillerinin sadece Çin’de satılacağını onayladı.

 

Volkswagen’in bu girişimdeki ortağı FAW devlete ait bir şirket. Ticari ve kitlesel piyasa taşıtları üreten firmanın General Motors ve Toyota ile de Çin’de ortak girişimleri var.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo