Yeni Toyota RAV4 Hibrit Güvenlik Teknolojileri

Ototeknikveri     30 Nisan 2016 10:40

Yeni Toyota RAV4 Hibrit Toyota Safety Sense sistemi sayesinde sahip olduğu ileri teknoloji güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor.

Yeni Toyota RAV4 Hibrit Güvenlik Teknolojileri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni RAV4 Hybrid, çok çeşitli trafik durumlarında oluşan çarpmaları önlemeye veya hafifletmeye yardımcı olmak üzere tasarlanmış olan yeni geliştirilmiş aktif güvenlik teknolojilerine sahip ‘Toyota Safety Sense’ sistemiyle donatılmış. Toyota Safety Sense sistemi – Yeni geliştirilen aktif güvenlik teknolojileri kazaları önlemeye veya hafifletmeye yardımcı oluyor. Öne çıkan güvenlik donanımları: Yaya Algılama özellikli Ön-Çarpışma Sistemi (PCS), Şerit Taşma Uyarısı (LDA), Adaptif Hız Sabitletici (ACC), Trafik Levha Asistanı (RSA) ve Otomatik Uzun Menzilli Far (AHB). Ek olarak bulunan Aktif Güvenlik teknolojileri: Kör Nokta İzleyici (BSM) ve Arka Trafik Akış Uyarısı (RCTA). Diğer aktif güvenlik teknolojilerinin arasında Arka Trafik Akış Uyarısı (RCTA) ve Kör Nokta İzleyici (BSM) ile sürücüye düşük hızlı manevralarda engellere karşı farkındalık yaratan 8 sensörlü Arka Radar ve Açıklık sistemi bulunuyor.

 

Toyota Safety Sense
Rav4’ün Toyota Safety Sense sistemi yüksek seviyeli algılama performansı için bir kamera ve milimetrik dalga radarını bir araya getirerek Yaya Algılama işlevli Çarpışma Öncesi Sistemi (PCS), Şerit Taşma Uyarısı (LDA), Otomatik Uzun Menzilli Far (AHB), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) ve Trafik Levha Asistanı (RSA) gibi donanımlarla öne çıkıyor.

 

Çarpışma Öncesi Sistemi, 10 km/h ve 180 km/h hızları arasında adaptif hız sabitleyicinin dinamik radarını kullanarak aracın önündeki arabaları tespit ediyor ve onlara çarpma ihtimalini düşürüyor. Ne zaman bir çarpışma ihtimali olsa, sistem sürücüyü işitsel ve görsel bir uyarıyla uyararak frene basması gerektiğini söylüyor. PCS ayrıca fren sistemine müdahale ederek sürücünün pedala bastığı anda ekstra durdurma kuvveti sağlıyor. Eğer sürücü zamanında tepki göstermezse sistem otomatik olarak fren yaparak aracın hızını ortalama 40 km/h kadar düşürüyor hatta gerekirse çarpışmayı önlemek veya çarpma kuvvetini hafifletmek için aracı durdurabiliyor.


 
Ayrıca sistem yayalarla olan potansiyel çarpışma durumlarını da tespit edebiliyor, böyle bir durumda aracın hızı 10-80 km/h arasındaysa otomatik frenleme işlemi yapılarak 30km/h civarında bir hız düşümü sağlanıyor.


 
Adaptif Hız Sabitleyici sürücüye öndeki araçla güvenli mesafeyi sağlamada yardımcı oluyor. Sistem öndeki araçları algılıyor ve hızlarını saptıyor, daha sonra da aracın hızını (önceden ayarlanan aralıkta) ayarlayarak iki araç arasında da güvenli bir mesafe bırakıyor. Ön yüzdeki kamerayı ve milimetrik dalga radarını kullanarak şeride giren veya şeritten ayrılan araçları izleyen ACC sistemi pürüzsüz bir hızlanma ve yavaşlama sağlayarak düzgün bir sürüşe yardımcı oluyor.


 
Şerit Taşma Uyarı sistemi şerit çizgilerini takip ederek, şeritten ayrılma sonucunda meydana gelebilecek kafa kafaya çarpışmaları ve kazaları önlemeye yardımcı oluyor. Eğer araç sinyal vermeksizin şeritten sapmaya başlarsa uyarıcılar devreye giriyor, LDA sistemi sürücüyü görsel ve işitsel bir uyarıyla uyarıyor ve direksiyona müdahalede bulunarak şeridin muhafaza edilmesine yardımcı oluyor. Bu sistem Araç Zik-zak Uyarı Sistemi’ni de barındırıyor. Bu sistem sürücünün dikkatinin azaldığı zamanlarda aracın zikzak çizmeye başladığını tespit ediyor. Bu durumda sürücüye ısrarla istirahat etmesi –belki bir bardak kahve- görüntülü ve sesli uyarı şeklinde bildiriliyor.

 

Trafik Levha Asistanı hız limiti veya sollama yasağı gibi trafik işaretlerini tanıyarak sürücüye çoklu bilgi ekranından bilgi sağlıyor.


 
Otomatik Uzun Menzilli Farlar gece sürüşü sırasında iyi bir ileri görüş sağlamaya yardımcı oluyor. Karşıdan gelen araçların farlarını ve önden giden araçların stop lambalarını tespit eden sistem otomatik olarak uzun ve kısa menzilli farlar arasında geçiş yaparak ışığın diğer sürücülerin gözlerini almasını önlüyor. Sistem uzun menzilli farları daha sık kullanarak yaya ve engellerin daha erken tespitine imkan veriyor.

 

Toyota Safety Sense ile donatılan araçların trafik kazalarına karışma riski düşürülerek araç sahiplerinin daha düşük sigorta bedelleri ödemeleri veya daha avantajlı sigorta klasmanında yer almaları sağlanabilir.* (Pazara göre değişebilir)

İlave Aktif Güvenlik Teknolojisi

Kör Nokta Gözleyici sistemi arkaya bakan milimetrik dalga radarını kullanarak 60 metreye kadar olan mesafede hem RAV4 Hybrid’in kör noktasında olan araçları hem de arkadan ani yaklaşan yan şeritteki araçları tespit ediyor. Sistemi sürücüyü her iki durumda da ilgili kapının aynasındaki BSM ikonunu aydınlatarak bilgilendiriyor. Eğer sinyaller de aynı zamanda çalışıyorsa BSM ikonu yanıp sönüyor.


 
Arka Trafik Uyarı (RCTA) sistemi BSM radarını kullanarak sürücüyü park yerinden çıkarken yaklaşan, aynalarda veya arka görüş ekranında gözden kaçan araçlara karşı uyarıyor. Eğer yaklaşmakta olan araçlar tespit edildiğinde sistem yan aynalardaki BSM ikonlarını yakıp söndürerek bir ikaz sesi çıkartıyor ve saptanan aracın ne taraftan yaklaştığını belirtiyor.


 
RAV4 Hybrid’in Taşıt Stabilite Kontrol (VSC) sistemini tamamlayıcı olarak Römork Sallantı Kontrolü fren ve motor tork kontrolünü sağlayarak arkadaki sallanan römorku derhal kontrol altına almaya yardımcı oluyor.

 

VSC sistemi seçici fren uygulamasıyla her tekerleğe bağımsız 0.1-0.2 G arasında değişen bir yavaşlama kuvveti uygulayarak römorkun sallantıdan kaynaklanan şerit sapmalarını aksi yönde müdahale yaparak dengeliyor ve sallantı hareketini ortadan kaldırıyor. Römork Sallantı Kontrol sistemi devredeyken aracın stop lambaları takip eden araçları uyarmak ve hızlarını düşürmek üzere yanıyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo