PSA Pikap için Toyota Hilux Temel Alınacak

Ototeknikveri     01 Mayıs 2016 12:42

PSA Peugeot Citroën’den bir sözcü firmanın yeni pikap modeli için Toyota Hilux modelinin temel alınacağını açıkladı.

PSA Pikap için Toyota Hilux Temel Alınacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA yaklaşık 1 ay önce “Push to Pass” büyüme planını açıkladığında 1 tonluk pikap dahil bir dizi yeni model planladığının da sinyalini vermişti. Bu noktada pikap model için Toyota Hilux’un temel alınacağı söylentileri yayılmıştı. Son açıklamayla birlikte tahminler doğru çıktı. Bir şirket yetkilisi yeni pikap modelin Hilux temel alınarak geliştirileceğini onayladı. Peugeot ve Citroën için mevcut bir modelin donanımını almak pikap modeli sıfırdan geliştirmekten daha mantıklı. Zira, yeni modelin geliştirme maliyetini karşılaması zor görünüyor. Pikap modelin ne zaman piysaya çıkacağı ve hangi piyasalarda satılacağı henüz belli değil. Pikapın Peugeot mu yoksa Citroën logosuyla mı çıkacağı da bilinmiyor ancak yakın gelecekte bu detayların ortaya çıkması bekleniyor.

 

Hilux temelli kamyonet firmanın planladığı yeni modellerden birisi olacak. 5 yıllık büyüme planının bir parçası olarak, PSA 26 binek otomobil ve sekiz hafif ticari araç modeli çıkartacak. Stratejinin arkasındaki amaç her bölge için marka başına yılda bir yeni model çıkartmak.

 

Bu yeni modeller grubun üç markasının (Peugeot, Citroën, DS) modellerinin birbirinden farklılaşmasını da sağlayacak. Odak noktası ise alternatif güç kaynakları kullanan modeller olacak. En az 7 tak-çalıştır hibrit ve dört tamamen elektrikli modelin 2021 sonuna kadar çıkması planlanıyor.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo