Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station Gün Yüzüne Çıktı

Ototeknikveri     05 Mayıs 2016 02:48

Fiat Egea’nın Cenevre Otomobil Fuarında dünya prömiyerini yaptığı Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station araçlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station Gün Yüzüne Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat, Türkiyedeki adı ile Egea avrupadaki adı ile Tipo'nun sedan kasasından sonra hatchback ve station kasalarının tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı'nın ardından gerçekleştirdi. Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station müşterilerin kişiliklerine, konfor anlayışına ve yükleme kapasitelerine göre farklı ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde güçleri 95 hp ile 120 hp arası değişen Euro 6 emisyonuna uygun dizel, benzin ve Benzin/LPG motor seçenekleri ile sunulacak. Araçlar teknolojik olarak öncelikle kabin içerisinde kullanıcının konforunu arttıracak ve rahat bir alan sağlayacak yenilikler sunuluyor. Araç 3 farklı donanım seviyesi ile sunacağı bu konforu çeşitlendiriyor. Güvenlik konusunda ise araç, 6 hava yastığı ve ESP denge kontrol sistemini standart olarak sunacak.

 

Fiat, Egea sedan ile girdiği orta-compact segmentinde ki yerini Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station modelleri ile sağlamlaştırmak istiyor. 2015 yılında satışına başlanan 4 kapılı Egea şimdiye kadar 35 bin adetten fazla sattı. Dünyada ki ekonomik duruma rağmen bu satışı yapabilmesi ve hiç girilmemiş pazarlara girmesi Fiat Egea’nın başarısını anlatır gibi. Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan “Best Buy Car 2016”  ödülünü, Avrupanın önde gelen araba magazin yazarlarının verdiği oylar ile alan Fiat Egea bu çıkışını devam ettirmek istiyor. Tasarımın kalitesi, konfor ve aracın çok yönlü olması Fiat’ın bu aracı satarken neden “you don’t need much to get a lot” (fazlası için daha çok olmasına gerek yok) sloganını seçtiğini anlatır gibi. Egea hatchback ve Egea station modelleri ile bahsedilen bu özelliklerini farklı kullanıcı tiplerinin isteklerine uygun olarak sunuyor.

 

Teknik Özelliklerine Genel Bakış

Fiat Egea Hatchbak modelinin uzunluğu 4,37 metre, genişliği 1,79 metre, yüksekliği ise 1,50 metre. Fiat Egea Stationda ise faklılık olarak daha uzun bagajın getirmiş olduğu ekstra 20 cm lik uzunluk aracın boyunu 4,57 metre yapıyor. Yükseklikte bir farklılık gözükse de bunun sebebi Station aracın üstüne eklenmiş tavan barı.

 

Araçların üç farklı donanım seçeneği ile geleceği bunların Pop, Easy ve Lounge olacağı, araçlarda güçleri 95 hp ile 120 hp arası değişen 3 farklı motor seçeneğinin olacağı ve yine üç farklı şanzıman; manual, çift debriyajlı otomatik ve tam otomatik seçeneklerinin sunulacağı belirtiliyor. Aracın iç kısmında ise 7’’ lik bir dokunmatik led ekran orta panelde kullanıcın araçla ilgili her şeye rahatça ulaşabilmesi için standart olarak sunulan özelliklerden biri.

 

Aracın Üretim öncesi süreçleri İtalya ve Türkiye’de ki Fiat’ın arge departmanlarının ortaklaşa yürüttüğü yaklaşık 2000 kişilik bir kadro ile yapılmış, testlerde araçlar toplam 8,7 milyon kilometre yolu, değişik hava ve yol koşullarını,başarılı bir biçimde geçerek üretime safhasına geçilmiş.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo