Yeni Honda CR-V 2017’de Yedi Koltukla Gelecek

Ototeknikveri     05 Mayıs 2016 01:07

Yeni nesil Honda CR-V şu anki modelden daha büyük olacak ve Nissan X-Trail gibi modellerle rekabet edecek. Yeni Honda CR-V 2017’de yollara çıkacak.

Yeni Honda CR-V 2017’de Yedi Koltukla Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda’nın en büyük Avrupalı SUV’si daha da büyüyecek. Beşinci nesil CR-V yeni bir platform kullanacak ve yeni motorlardan güç alacak. Yeni SUV 2018 yılında galerilere ulaşacak ve daha lüks bir deneyim sunacak. Prototipler ABD’de test esnasında kameralara yakalandı ve ağır kamuflaja rağmen CR-V’nin boyutunun büyüdüğü kolayca anlaşılabiliyor. Jazz temelli HR-V de Honda’nın SUV serisine girerken, Japon firma CR-V’yi de büyütüyor ve üçüncü koltuk sırasını ekliyor. Yeni modelin karşısında Nissan X-Trail, Hyuundai Santa FE ve Kia Sorento gibi rakipler olacak. CR-V gelecek Şubat’ta piyasaya çıkacak yeni Civic hatchback ile aynı şasiyi paylaşacak. Yeni SUV’nin aks aralığı 80 mm kadar genişleyebilir, toplam uzunluk ise 50 mm artacak. Bu boyutlarla model X-Trail’e yaklaşacak.

 

CR-V, 345 bin adet satış ile geçen yıl Kuzey Amerika’nın en çok satan SUV’si oldu. Honda modelin yıllık 15 – 20 bin adet sattığı İngiltere’de ise dış cephedeki yenilemeyle de çekiciliğini arttıracak.

 

Casus fotoğraflarda ünlü kanat şeklindeki ön panjurun farlarla uyumu ve Honda’nın aile DNA’sını devam ettirişi görülüyor. Bu DNA, daha dar ve daha uzun LED farlarda da görülüyor. Fotoğraflarda görüldüğü gibi, arka kısımda bagaj kapağına doğru genişleyen L şekilli lambalar hakim.

 

Model serisinde de değişiklikler bekleniyor. Honda yeni 1.0 litre üç silindirli ve 1.5 i-VTEC turbo motorları ve Civic için güncellenmiş 1.6 litre dizel motoru onayladı. Yeni CR-V’nin de iki büyük motordan faydalanması bekleniyor. Honda’nın en yeni teknolojisine sahip 2.0 litre benzinli motorun da revize edilmiş bir versiyonu sunulabilir. Plug-in hibrit ile ilgili henüz açıklama yok ancak giderek katılaşan emisyon standartları nedeniyle bir hibrit versiyon büyük olasılık.

Dört çekişli sürüş sistemi ve yakıt tasarrufuna katkı sağlayan dokuz kademe otomatik vites opsiyonel olarak sunulmaya devam edilecek. Standart modellerde önden çekişli sürüş sistemi ve 6 kademe manuel vites bulunacak.

 

Yeni Honda CR-V'nin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Teknoloji ve kalitedeki gelişmeler de ajandada. Honda 2017 yılı itibariyle yıllık 6 milyon otomobil satmayı hedefliyor ancak yeni CEO Takahiro Hachigo kaliteyi yükseltmeye odaklanmaktan yana ve bu yüzden satış hedefini frenledi. Yeni CR-V’de daha lüks materyaller ve ilave ses izolasyonunun yanı sıra modern multimedya sistemi ile akıllı telefon uygulamaları sunulacak. Yeni Honda Japonya’da HR-V ile birlikte üretilecek, ABD’de 2017 yılında piyasaya çıkacak. Bir sonraki yıl da İngiltere’ye gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo