Skoda Yeni SUV Modelinin Adını Açıkladı “Kodiaq”

Ototeknikveri     06 Mayıs 2016 01:38

Ayı kadar güçlü: Skoda'nın yeni SUV aracı Kodiaq'a neden bu ismi verdiğini açıklıyor.

Skoda Yeni SUV Modelinin Adını Açıkladı “Kodiaq”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birçok haberimizde Kodiaq ismini sizlere bildirmemize rağmen resmi ağızdan bir türlü isminin ne olacağı belli olmayan Skoda’nın Yeni SUV modelinin adı bugün yapılan açıklama ile resmiyet kazandı. Kodiaq ismi Alaska’nın güney sahilinde bulunan Kodiak adasında yaşayan yerlilerin bu bölgede yaşayan ayılara verdiği isminden geliyor. Skoda, 2016 yılının ikinci yarısında satışa çıkarması beklenen Yeni SUV modeli Kodiaq’ın tanıtım kampanyasında neden Kodiaq ismini tercih ettiklerini açıkladı. 14 bin kişinin yaşadığı Kodiak Adasında halkın konuştuğu dil olan Alutiiq dilinde ayılara Taq uka’q ismi verilmekte. Kelimenin sonunda q harfinin kullanılması bahsi geçen kelimenin bir hayvana ait olduğunu belirtmekte. Skoda da yeni SUV modeline isim ararken diğer tüm SUV araçlardan ayrılan onu diğerlerinden bir adım öne çıkaracak q harfini isminin sonuna ekleyerek hem rakiplerinden bir adım önde olduğunu göstermek hem de Kodiak adasında yaşayan yerel halkı onurlandırmak istemiş.

 

Gücü ve çevresinde sürdüğü hükümdarlığı ile ortak özellikleri sergileyen Skoda Kodiaq 4.70 metre uzunluk, üzerine rahatça yerleştirilmiş 7 koltukla beraber sergilediği mükemmel performans, dinamizim, sağlamlık ve kaslı yapısıyla sergilediği koruyucu özelliği ile ismini aldığı hayvanla ortak özellikler sergiliyor.

Bir diğer ortak özellikleri ise ruhları; Hayvanın sahip olduğu eşsiz fiziksel gücü, boyutları ve 400 kilograma ulaşan ağırlığına rağmen birbirleri ile sürdürdüğü eşsiz aile hayatı, sosyal yaşamları ve huzurlu hayatları bu hayvanların aslında bu kadar üstün özelliklerin altında gizli o sosyal ruhunu ortaya koymakta. Hayvan hayatı boyunca edindiği muhteşem av kabiliyetini, sosyal deneyimlerini ve edindiği tecrübelerini bu sosyal ortamın içinde bir alt nesillere iletebilmekte. Skoda’nın Yeni SUV modeli Kodiaq’ın sunduğu bu ileri teknoloji, aracın kullanıcılar ile paylaştığı eşsiz deneyim bu ortak özellikler arasında.

 

Yeni SUV aracı Kodiaq’ın isminden tutun tüm özelliklerine kadar ayrıcaklı bir araç olduğunu söyleyen Skoda, aracın lansmanı için kullanacağı “Yeni bir çığırı keşfedin” sloganı ile 2016 sonu 2017 başında pazarın beğenisini kazanmaya çalışacak.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo