Fiat Egea Hatchback Motor Seçenekleri

Ototeknikveri     07 Mayıs 2016 05:00

Fiat'ın hatchback ve station karoserli Egea modelleri altı farkı motor seçeneği ile sunulmaya başlanacak.

Fiat Egea Hatchback Motor Seçenekleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Egea hatchback ve Fiat Egea station modelleri, güncellenmiş motor serisi ile geliyor. Tamamı Euro 6 standartlarına uyumlu motorlar üç farklı boyut ve üç farklı yakıt seçeneği sunuyor. Bunlar arasında turbodizel 1.3 MultiJet II 95 HP ve 1.6 MultiJet II 120 HP, ayrıca ECO versiyonları da bulunuyor. Benzinli motorlar ise Fire 1.4 16v 95 HP, 1.4 T-Jet 120 HP ve 1.6 E-torQ 110 HP. Seriyi 1.4 T-Jet 120 HP hem benzinli hem LPG ile kullanılabilen motor tamamlıyor. Vites seçenekleri de üç farklı tipte: 1.3 Multijet II için beş kademe manuel ve diğer motorlar için altı kademe, 1.6 E-torQ benzinli motor için tork konvertörlü otomatik vites ve 1.6 MultiJet II 120 HP için otomatik çift debriyaj.

 

1.4 16v 95 HP

Sağlam ve güvenilir 1.4 16v Fire, Tipo ailesinin giriş seviyesi benzinli motoru. Bu motor 6000 rpm’de 95 HP güç çıkışı sunuyor ve 4500 rpm’de 127 Nm maksimum tork veriyor. Motor altı kademe manuel vitesle birlikte sıralı dört silindirli bir motor ve üstten çift eksantrik ile doğrudan valf kontrolüne sahip. Optimize edilmiş akışkan dinamik emiş sistemi ile, tüm işletim sürecinde oldukça yüksek hacimsel verim sağlanıyor, bu da etkileyici bir performans getiriyor.

 

1.4 T-Jet 120 HP

1.4 T-Jet 120 HP motor güvenilirliği, kompakt boyutu ve sürüş keyfi ile işletim maliyeti arasındaki mükemmel denge ile öne çıkıyor. Küçültme konseptinin mükemmel bir örneği olan 1.4 litre motor turboşarj gibi kanıtlanmış teknolojik çözümlere sahip ve bu sayede ödünsüz, dinamik performans ve iyi bir yakıt ekonomisi sunuyor.

 

1.4 litre turbo benzinli motor 5000 rpm’de 120 HP (88 kW) maksimum güç çıkışı veriyor ve 2500 rpm’de 215 Nm torka sahip. Bu da yüksek sürüş esnekliği, azaltılmış altı kademe manuel vites kullanımı ve harika yanıt hızı sağlıyor. Buna turboşarjın düşük atalet momenti de katkı sağlıyor gaza her basışta bu tarz motorların tipik bir özelliği olan sinri bozucu gecikme yaşanmadan maksimum performans garantileniyor.

 

Aynı motor iki yakıt seçenekli (LPG/benzin) versiyon ile de sunuluyor. En yeni teknolojinin kullanımı Fiat’a katı Euro 6 standartlarıyla uyum şansı verdi, ayrıca LPG sayesinde benzin ve dizelden daha düşük maliyetle benzinliye yakın bir performans sağladı.

120 HP 1.4 LPG turbo motor LPG sistemiyle kullanıma uygun özel materyaller ve bileşenler ile tasarlandı. Valf yuvaları ve emiş ve egzoz valfleri aşınmayı azaltmak, benzinli versiyonla aynı performansı, dayanıklılığı sağlamak için yeniden tasarlandı. En üst düzey kalite ve güvenilirliği elde etmek için LPG sistemli versiyon Fiat tarafından test edildi, sertifikalandırıldı, garantilendirildi.

 

1.6 E-torQ 110 HP

Maksimum konfor sunan bir araç arayanlar için en iyi seçenek 1.6 E-torQ benzinli motorlu versiyon. Bu motor 110 HP güç çıkışı ve 152 Nm tork sunuyor, altı kademe tork konvertörlü otomatik vitesle birlikte çalışıyor.

 

Motor, sürtünme ve ağırlığı azaltan grafit kaplamalı pistonlar gibi özel bileşenler sayesinde hafif yapısıyla öne çıkıyor. Dahası, dövülmüş çelik bağlantı biyelleri ve alüminyum yağ karteri de ağırlık azaltımına katkı sağlıyor.

 

1.6 MultiJet II 120 HP

Tüm modeller üçüncü nesil MultiJet teknolojisine sahip 1.6 litre turbo dizel motor seçeneğiyle sunuluyor. Bu motor keyifli sürüş, çok iyi otonomi ve düşük işletim maliyetleri sağlıyor.

 

1.6 MultiJet II, 3750 rpm’de 120 HP çıkış gücü sunuyor ve manuel altı kademe vites ya da sürekli tork ve çekiş gücü sağlayabilen altı kademe çift debriyajlı vites ile çalışabiliyor. Ayrıca, değişken geometrili turboşarj kullanarak motor düşük devirlerde yüksek tork (1750 rpm’de 320 Nm) sunabiliyor ve sürüş esnekliğine katkı sağlıyor. Bu etkileyici sonuçlar çevre dostu özelliklerden ödün vermeden, Euro 6 standartlarına uyum sağlayarak elde ediliyor ve böylece yakıt tüketimi ve emisyon anlamında verimlilik sağlanıyor. Kombine test döngüsünde Tipo 1.6 MultiJet II 120 HP 3.7 litre/100 km yakıt tüketiyor, CO2 emisyonları ise 98 g/km.

 

Yeni Fiat Tipo 5 kapılı ve station ile gelen bir inovasyon da 1.6 MultiJet II motor temel alınarak geliştirilen ECO versiyon. Yüksek performans, yakıt verimliliği ve düşük emisyon sunan versiyon uzun yolculuklar için uygun ve toplam sahip olma maliyetini düşürüyor. Bu da iş aracı olarak kullanımda çok önemli bir faktör. Versiyonun sırrı sofistike motor sporları çözümleri ve spesifik kabin özelliklerinin verimli bir kombinasyonunda yatıyor.

1.6 MultiJet II motor start/stop sistemi, akıllı alternatör, değişken silindir hacimli yağ pompası, elektronik kontrollü yağ pompası ve elektrikli termostat gibi özelliklere sahip. ECO versiyon aerodinamik pakete sahip ve pakete soğutma sistemine hava akışını panjuru açıp kapatarak kontrol eden aktif ön panjur (AGS) da dahil. Bu özellikle motor doğru çalışma sıcaklığında tutulabiliyor. Dahası, hava akımının kısıtlanması aerodinamik sürüklemeyi azaltıyor, bu da yakıt tüketiminde olumlu bir etki yaratıyor. Pakette aynı zamanda düşük rüzgar dirençli 16 inç alaşım jantlar ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler bulunuyor. Bu özellikler sayesinde Tipo 1.6 MultiJet II ECO CO2 emisyonlarını kombine test döngüsünde 89 g/km değerine düşürebiliyor.

 

1.3 MultiJet 95 HP

1.3 MultiJet II 95 HP motor start/stop sistemi sayesinde (5 kapılı ve steyşın versiyonlarda) iyi performans ve olağanüstü düşük işletim maliyetlerini birarada sunuyor. FCA motor mühendisliğinin gururu olan bu motor olağanüstü otonomi sağlarken konfor ve sürüş keyfinden de ödün vermiyor. Manuel beş kademe vitesle birlikte çalışan motor 3750 rpm’de 95 HP güç çıkışı veriyor. Değişken geometrili turboşarj düşük devirlerde yüksek tork sağlıyor, maksimum tork ise 1500 rpm’de 200 Nm.

 

Her iki motorun da ardındaki sır üçüncü nesil yüksek basınçlı MultiJet II enjeksiyon sistemi. Bu teknoloji motor hızı ve enjekte edilen yakıt miktarı ne olursa olsun yüksek enjeksiyon basınçlarını kontrol ediyor. Uygulamada, motor ufak miktarlarda yakıt enjekte ederek (pilot enjeksiyon) gürültü ve emisyonları optimize ediyor, ana enjeksiyon ile sürücü tarafından istene performansa yetecek yakıt miktarını sağlıyor, her koşulda motorun yumuşak ve sorunsuz şekilde çalışmasını garantiliyor.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo