YENİ MERCEDES E 180 CGI 156 HP ELİTE TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI İNCELEME

Ototeknikveri     31 Temmuz 2013 12:07

Mercedes 1.6 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzımana sahip yeni E 180 CGI\'nin özellikleri

YENİ MERCEDES E 180 CGI 156 HP ELİTE TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes E serisi, 2.0 litrelik dizel motora sahip rakipleri, BMW 5 serisi ve Audi A6 karşısında uygun bir motor seçeneği sunamadığından istediği satış rakamlarına ulaşamıyordu. Markanın yaptığı kapsamlı makyaj operasyonu ile güncellediği yeni E serisi, şık tasarımı ve özellikleri ile biraz ivme kazansa da, ülkemiz için özel olarak geliştirilen, 1.6 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuna sahip yeni E180, talep patlaması yaşanmasına yol açtı. İlk olarak 139.200 TL'den başlayan liste fiyatına sahip olan araç, Euro'daki artış ve yüksek talep sebebiyle artık 142.000 TL'den başlayan etikete sahip. 1.6 litrelik hacmi ile %40'lık ötv dilimine girerek, %80'lik ötv dilimine giren 2.0 litrelik motora sahip rakipleri karşısında, başlangıç fiyatı konusunda avantaj yakalayan yeni E180 CGI, yıllık vergi masrafları konusunda da avantaj sağlıyor. Tüm Dünya'daki Mercedes satışlarının en yüksek seyide arttığı ülkemizde, satışların daha da yükselmesini sağlayacak E180 CGİ, Elite donanım seviyesiyle sunuluyor. Aracın en önemli özelliği olan, A, B, C ve CLA modellerinde de kullanılan, 1595 cc hacimli motor, 156 hp maksimum güç ve 250 Nm maksimum tork üretiyor. 1645 kg ağırlığındaki aracın, 0'dan 100 km/s hıza 9.6 saniyede ulaşmasını sağlayan 1.6 litrelik motor, yeni E serisinin 0.26 cd'lik hava sürtünme katsayısının da katkısıyla maksimum olarak 220 km/s hıza erişebiliyor. Yeni Mercedes E180 CGİ, 7 ileri oranlı çift kavramalı, 7G-TRONİC adlı şanzımanı ve euro 6 emisyon normlarını sağlayan motoru ile, şehir içinde 100 km mesafede 7.8 ile 8.3 litre arasında, şehir dışında 5.1 ile 5.5 litre arasında ve ortalamada 6.1 ile 6.6 litre arasında yakıt tüketim değerleri ve ortalama 143 ile 153 gr/km arasında değişen emisyon değerleri sunuyor.

Yeni Mercedes E serisinin teknik özelliklerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Mercedes E180'de; elektronik stabilite programı (ESP), anti bloke sistemi (ABS), fren asistanı sistemi (BAS), servis aralığı göstergesi (ASSYST PLUS), çok fonksiyonlu direksiyon, ön yolcular için hava yastıkları, ön yan havayastıkları, sürücü diz havayastığı, ön ve arka yolcular için havayastığı, PRE-SAFE güvenlik sistemi, HOLD fonksiyonuna sahip adaptif fren sistemi, NECK-PRO kafalıklar, aktif motor kaputu, arkada ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı, okuma ışıkları ve ışıklı makyaj aynaları, değişken hız sınırlayıcısı SPEEDTRONIC, cruise control, lastik basınç ikaz sistemi, seçmeli ve tamamen açmalı uzaktan kumandaya sahip merkezi kilit, ön ve arka yan koltuklarda kemer gerdirici, önde kemer gücü sınırlayıcı standart olarak sunuluyor. Elite paket kapsamında ise, ısıtmalı otomatk kararan dış aynalar, yansıtmasız iç dikiz aynası ve elektrikli katlanır dış aynadan oluşan ayna konfor paketi, çok fonksiyonlu tuş takımına sahip hıza bağımlı parametrik direksiyon, otomatik park özelliğine sahip aktif park asistanı, küllük, çakmak, sunroof, 7G Tronic Plus / 7 ileri otomatik şanzıman, motor altı koruma sacı, 14.7 cm renkli keran, tek CD çalar, torpido gözünde AUX giriş, 8 hoparlör ve arka cama monte edilmiş anten, cep telefonu için Bluetooth, atention asist yorgunluk algılayıcısı, çift taraflı otomatik thermatic klima, Eco start-stop fonksiyonu, otomatik uzun far yardımcısı, akıllı bi-xenon far sistemi, aktif viraj aydınlatma, dinamik led tasarımlı farlar, yangın söndürme tüpü, ön koltuklarda ısıtma, ilave bagaj kilidi yer alıyor. Avangarde dahilinde ise çok kollu tasarıma sahip 17 inç hafif alaşım jantlar, entegre Mercedes yıldızına sahip ön panjur ve direct kontrol özel sispansiyon sistemi bulunuyor.

Aracın doğrudan rakibi olan iki markadan, BMW'nin 5 serisine, ulaşmanın en kolay yolu olan 5.20d modeli, 197.262 TL'lik başlangıç fiyatına sahipken, Audi'nin A6 modelinin en uygun fiyatlı seçenekleri olan A6 2.0 TFSI 180 hp multitronic ve A6 2.0 TDI 177 hp multitronic versiyonlarının 202.265 TL'lik başlangıç fiyatlarına sahip olması, E 180 CGİ'nin yaklaşık 60 bin TL daha cazip olmasını sağlıyor.

 

Yeni Mercedes E serisi incelemesi için lütfen tıklayınız.

Yeni Mercedes E serisi resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo