Yenilenen Peugeot 508, 2018'de geliyor

Ototeknikveri     10 Mayıs 2016 02:45

Peugeot 508 firmanın ürün seçenekleri arasında uzun süre daha yer almaya devam edecek ve bazı piyasalarda yenilenerek çekiciliği arttırılacak.

Yenilenen Peugeot 508, 2018'de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Büyük aile tipi sedan ve station bazı bölgelerde (örneğin segmentte %20 pay sahibi olduğu Fransa'da, İspanya ve Belçika'da, Türkiye'de bu oran %50 lere yakın) iyi satış rakamlarına ulaşıyor ancak bazı piyasalarda ,örneğin İngiltere, durum tam tersi. 508'in yıllık satışı piyasaya çıktığı 2011 yılında 75 bin adetken geçen yıl 45 bine kadar düştü. Buna rağmen, firmanın patronu Maxime Picat Avrupa satış ortalamalarına göre 508'in hala karlı olduğunu ve devam ettirmeye değdiğini belirtiyor. Picat modelin 2018 yılında ömrünü dolduracağını ve yenileneceğini de onaylıyor. Picat'nın açıklamaları şöyle: “508'in yerine yeni bir model gelmesi gerektiğini biliyoruz. Karar vermemiz gereken şey ise aynı 4.8 metre sedan tasarımını sürdürüp sürdürmemek. Bu modelin içinde bulunduğu segment müşteri kaybediyor, müşterilerin yükselmeye can attığı bir segment değil. Bu yüzden satış fırsatları giderek azalabilir. Rekabet için otomobilin bazı özelliklerini değiştirebiliriz. Büyük bir risk almayacağız, bu model için risk alabilecek kadar dev bir müşteri potansiyeli yok ancak segmentin sınırlarını biraz esnetebilir ve biraz cesur davranabiliriz. İyi bir çözüm getireceğini düşündüğüm bir sürprizimiz var ancak bu konuda daha fazla detay vermeyeceğim”.

508 modelinin yenilenmesi projesi, PSA Grubu'nun DS serisini büyük bir sedan model ile genişletmesi ve Citroën'in konfor ve stil odaklı modeller satma stratejileri ile daha da güçlenebilir.

 

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo