Nissan Geleceğin Elektrikli Araç Teknolojilerini Tanıttı

Ototeknikveri     10 Mayıs 2016 07:00

Nissan gelecek için hazırladığı elektrikli otomobil teknolojilerini tanıttı. Bunlar arasında harcadığı elektriği şebekeye geri aktarabilen otomobiller ve ev tipi bir elektrik depolama çözümü de var.

Nissan Geleceğin Elektrikli Araç Teknolojilerini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan otomobillerin geleceğine bakıyor ve geleceği daha da yakınlaştıracak bazı yeni teknolojilerini tanıtıyor. Londra’da düzenlenen Nissan Futures etkinliğinde çığır açacak nitelikte üç yeni teknoloji tanıtıldı.

Bunlardan ilki, elektrikli otomobiller için yeni bir bir sistem. Bu sistem otomobilin harcadığı elektriği şebekeye geri aktarmasını sağlayacak. Nissan’ın enerji tedarikçisi ortağı Enel 100 Nissan Leaf ve e-NV200 araçla “otomobilden şebekeye” elektrik aktarımı teknolojisinin ilk deneylerine başlayacak. Deneyde 100 otomobilin sahipleri belli noktalara yerleştirilecek “V2G” üniteleri sayesinde elektriği şebekeye geri satabilecekler. Şu an önemsiz gibi görünse de Nissan bu teknolojinin gelecekte dünyanın tüm enerji sistemlerinde devrim yaratabileceğini belirtiyor.

 

Nissan evler için yeni bir enerji depolama sistemi de geliştirdi, sistemin adı xStorage. Sistem güneş panellerinden ya da ucuz tarifeden aldığı elektriği depolayarak istenilen zamanda kullanıma sunabiliyor. xStorage elektrik kesintisinde ya da acil durumlarda da çalışabiliyor.

 

Nissan’ın tanıttığı bir diğer projesi ise geleceğin yakıt istasyonuna bakış niteliğindeydi. Bu istasyon konseptinde enerji yenilenebilir kaynaklardan geliyor ve araç sahipleri tarafından şebekeye geri verilebiliyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo