Volvo XC40 için Snapchat’ten İpucu

Ototeknikveri     15 Mayıs 2016 09:55

Volvo yeni XC40 konseptini tanıtmak için sosyal medya uygulamasını kullandı. Yeni modelin test aracı da görüntülendi.

Volvo XC40 için Snapchat’ten İpucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo yeni konsept otomobilinden Çarşamba günü yapılacak tanıtımın öncesinde sessiz sedasız sosyal medyada ipucu verdi. Snapchat uygulaması aracılığı ile yeni XC40 küçük SUV konseptinden görseller yayınlandı. Volvo’nun Audi Q3 ve BMW X1’e rakip olacak modelinin prototip aracı test esnasında da görüntülendi ancak araç şu anki V40 modelinin kaportası içinde test ediliyordu. Görüntülenen araç gelecek yıl çıkacak SUV’nin tasarım konsepti niteliğinde. Bir Volvo sözcüsü yeni V40 hatchback için de bir konsept çıkacağını onayladı. “Babanızın Volvo’su değil” sloganıyla Snapchat’de paylaşılan ipucu görseli Volvo’nun daha genç bir müşteri kitlesi hedeflediğini ortaya koyuyor.

 

Fotoğraflarda otomobilin ön kısmı Volvo’nun S90/V90 modelleri ve XC90 büyük SUV’si gibi yeni modellerini anımsatıyor. Yeni XC40 ve V40 firmanın Çinli sahibi Geely ile ortak geliştirilen CMA (kompakt modüler mimari) mimarisini kullanıyor.

 

Şasi ayarları Avrupa’da yapılıyor ve hafif yapılı materyaller kullanılarak otomobile ağırlık kaybettirilmesi bekleniyor. Motor seçeneklerinin ise üç ve dört silindirli “Drive-E” turbo benzinli ve dizel motorlardan oluşması beklenirken, plug-in hibrit bir versiyon da olasılık dahilinde.

XC40 modelinin gelecek yılın ikinci yarısında tanıtılacağı tahmin ediliyor. Her geçen gün daha fazla üretici karlı SUV sektörüne yönelirken, V40 hatchback modelinin bir yıl sonra takip etmesi, BMW 1 Serisi, Mercedes A Serisi ve Audi A3’e rakip olması bekleniyor.

 

Volvo’nun yeni XC40 SUV’sinin prototipi test esnasında görüntülendi. Modelin üretim versiyonunun 2017 yılında çıkması, BMW X1 ve Audi Q3’e rakip olması bekleniyor.

 

Otomobilin kaportası Volvo V40 Cross Country ile benzerlik gösteriyor ancak arttırılmış biniş yüksekliği ve geniş tekerlek izi temeldeki yeni platformu ele veriyor.

 

XC40’ın platform geliştirmesi Volvo ve firmanın Çinli sahibi Geely işbirliğinde yapılıyor. XC40 ve V40’ın yanı sıra CMA platformu Avrupa’da tasarlanmış ancak Çin’de üretilecek bir SUV’de de kullanılacak.

 

XC40 modelinin yeni XC90’dan tasarım özellikleri alması ancak daha atletik ve daha ufak ölçülerde olması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo