Mercedes GLB ile Yeni Bir SUV Daha Mı Hazırlıyor?

Ototeknikveri     22 Mayıs 2016 06:01

Farklı görünüme sahip bir Mercedes GLA test aracı Alp dağlarında bir dağ yolunda görüntülendi. Araç markanın yeni GLB modeline işaret ediyor.

Mercedes GLB ile Yeni Bir SUV Daha Mı Hazırlıyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GLA özelliklerine sahip bu şasi bize bu test aracının GLB’ye ait olabileceğini düşündürüyor. Eğer böyleyse, GLB ilk kez kameralara yakalanıyor. Yeni bir crossover modelle ilgili söylentiler bir kaç yıl önce başlamıştı, bu fotoğraflar da söylentileri kanıtlıyor. GLB modelinin isminden de anlaşılacağı üzere GLA ve GLC arasında konumlanması bekleniyor. Standart GLA ile karşılaştırıldığında test aracı daha geniş tekerlek izlerine sahip ve aks aralığı daha uzun. Görüntülenen aracın ikinci nesil GLA olması ihtimali zayıf çünkü Mercedes’in en küçük crossover modeli üç yıldan az bir süre önce çıktı ve önümüzdeki aylarda hafif bir makyajdan geçmesi bekleniyor.

 

Eğer GLB ile ilgili söylentiler doğru çıkarsa, GLA ve GLC’ye göre daha bir mini G-Class da görebiliriz. İlk GLB’nin Eylül 2019’da piyasaya çıkması bekleniyor. Otomobil MFA platformunun ikinci nesli üzerine inşa edilecek. Bu da önden çekişli sürüş sistemi ile geleceği ve yeni A-Class, CLA, GLA ve B Class ile aynı platformu paylaşacağı anlamına geliyor. Daha ucuz versiyonların Renault’nun üç silindirli motorlarından güç alması, dört silindirli Mercedes motorların ise opsiyonel olarak dört çekişli sürüş sistemiyle sunulması bekleniyor.

X247 kod adlı yeni crossover 2014’te “G-Class görünümü, B-Class boyutları ve GLA-Class dinamiklerinin etkileyici bir bileşimi” olarak tanımlanmıştı. Söylentilere göre, otomobilin 7 koltuklu bir versiyonu ve araziye açılmak için bozuk yollara dayanıklı, sert görünümlü bir taşıt isteyenlere opsiyonel off-road paketi de çıkabilir.

Küçültülmüş bir G-Class epey iyi olabilir ancak fotoğraflarda görütülenen aracın bu olduğu kesin değil Kesin olan iki şey var; bu ilk kez görüntülenen yepyeni bir test aracı ve mühendisler Alp dağlarında bir dağ yolunda aracın ESP sistemini test ediyordu.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo