Hyundai i30 N Nurburgring’de yarışacak

Ototeknikveri     24 Mayıs 2016 05:20

Yeni Hyundai i30 N, Nurburgring 24h etkinliklerinde yarışacak.

Hyundai i30 N Nurburgring’de yarışacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, 26 Mayıs’ta yapılacak nurburgring 24h yarışında üç otomobilinin bulunacağını açıkladı. Bunlardan birisi de i30 temel alınarak geliştirilen bir otomobil. Bu otomobil yeni i30 N modelinin önizlemesi niteliğinde ve 2.0 litre turboşarjlı benzinli motorla geliyor. Gelecekte yollara çıkacak versiyon Hyundai’nin yeni “N” alt markasıyla çıkartacağı yüksek performanslı otomobiller serisinin ilk modeli olacak. Hyundai’nin performans geliştirme direktörü Albert Biermann konuyla ilgili olarak “Bu olağanüstü testten kazanılacak teknolojik ilham ve deneyim, yüksek performanslı ve sürüşü keyifli N modellerinin geliştirmesini hızlandıracak” diye konuştu. Otomobil standart i30’dan daha büyük bir kaporta kitine ve daha büyük alaşım tekerleklere sahip. Önceki casus fotoğraflarda arkada daha büyük bir egzoz için de yer olduğu görülebiliyordu. Güncellenmiş süspansiyon, direksiyon ve takla kafesi gibi güvenlik özellikleri modelin Nurburgring yarışlarında şansını yükseltiyor. Bu özelliklerin bazıları otomobilin üretim versiyonunda da bulunacak.

Firmadan bir sözcü Hyundai i30 N modelinin az sayıda üretileceğini ve C segmentindeki yüksek performanslı modellerle kıyaslanabilir olacağını aktardı. Bu da modelin rakipleri arasında Ford Focus RS gibi güçlü modeller ya da Focus ST gibi günlük kullanılan otomobiller de olabileceği anlamına geliyor.

İ30 N alt markasının ilk ürünü olacak, gelecek yıllarda Hyundai’nin ürün serisinden i20 ve i20 Coupe gibi modellerin de N versiyonu olarak güncellenmesi bekleniyor. Hyundai N performans alt markasını tamamen içine sinene kadar faaliyete geçirmeyi düşünmediğini belirtiyor. Geçen yıl eski BMW M patronu Albert Bierman’ı transfer ettiğinden beri Hyundai müşterileri etkileyecek modeller yaratmaya odaklandı. 24h yarışlarındaki diğer Hyundai otomobiller i30 1.6 Turbo ve Veloster olacak. İ30 N modelinin 2017’de piyasaya çıktığında seride şu anki i30 Turbo’nun yerini almayıp onun üzerinde konumlanması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo