PSA Grup Elektrikli ve Hibrit Planlarını Açıkladı

Ototeknikveri     26 Mayıs 2016 05:15

Peugeot, Citroen ve DS gelecek yıllarda çıkaracakları hibrit ve elektrikli araçlar ile öne çıkmaya çalışacak.

PSA Grup Elektrikli ve Hibrit Planlarını Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot, Citroen ve DS markalarından oluşan PSA Grup 2019’da iki yeni global platform çıkartacak, platformlar benzin, dizel, plug-in hibrit ve pilli elektrikli güç aktarım mekanizmalarına uyumlu olacak. Her iki platform da ilk önce DS modellerinde yer alacak ve 450 km sürüş mesafeli pilli elektrikli otomobil ile çıkacak. Büyük platform EMP2, C ve D segmenti otomobillerde, daha küçük olan CMP platformu ise daha küçük B ve C segmenti modellerde kullanılacak. EMP2 platformu önden çekişli ve dört çekişli plug-in hibrit modelleri de kapsayacak. Plug-in hibrit modeller benzinli-elektrikli olacak ve PSA yeni çıkacak otomobillerinde dizel hibrit teknolojisine aşamalı olarak son verecek.

 

Yeni CMP temelli elektrikli otomobil 113 hp öne monte edilmiş elektrikli motordan ve 50 kWh kapasiteli yeni nesil lityum iyon bataryadan güç alacak. Otomobilin maksimum hızı saatte 150 km olacak. Otomobilde 7kW entegre şarj cihazı bulunacak, 90 dakikalık şarj ile 100 kilometre gidilebilecek. Ultra hızlı şarj sistemi ise pili 30 dakikada %80 şarj edecek, bir başka deyişle her 1 dakikalık şarjda 12 kilometre sürüş mesafesi sunacak.

EMP2 platformu büyük otomobiller için plug-in hibrit güç aktarımı çözümünü de içerecek. Sedan versiyon 80 kW güç çıkışı sağlayabilen 12 kW batarya paketi, büyük SUV ve CUV’ler ise 90 kW güç çıkışı sağlayabilen 13 kWh batarya paketi ile gelecek. Yeni bataryaların kapasitesi firmanın şu anki plug-in bataryalarından 12 kat daha fazla. Bataryalar standart ev şarjı ile 4.5 saatte doldurulabiliyor. 32 amp soket ve 6.6 kW şarj ile bu süre 2.5 saate düşüyor.

Benzinli motorların güç çıkışları 150 hp ile 200 hp arasında değişecek. Öne monte edilmiş motorlar sekiz kademe otomatik vites ve 108 hp elektrikli motorla birlikte çalışacak.

 

Dört çekişli versiyonlarda ilave 108 hp elektrikli motor arka aksta bulunacak. Toplam maksimum güç çıkışı önden çekişlide 247 hp, dört çekişli modellerde 296 hp olacak. Elektrikli sürüş mesafesi 60 km olacak, yani pek çok sürücünün evden işe yolculuk, alışveriş gibi günlük ihtiyaçları için yeterli olacak.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo