Volkswagen’in 2025 Hedefi

Ototeknikveri     30 Mayıs 2016 07:48

Volkswagen Grup 2025 yılı itibariyle yıllık 1 milyon pilli elektrikli ve plug-in hibrit otomobil satmayı planlıyor.

Volkswagen’in 2025 Hedefi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önemli piyasalarda giderek sıkılaşan karbon emisyon standartlarının tüketicileri elektrikli çözümlere yönlendirmesi bekleniyor. Volkswagen’in geliştirme ve elektrikli otomobillerden sorumlu yöneticilerinden Thomas Lieber konuyla ilgili “CO2 sınırlarının yasalarda giderek daha katı hale gelmesiyle tüm üreticiler elektrikli taşıtlar sunmak zorunda kalacak” dedi. 1 milyon hedefi Volkswagen’in CO2 limitlerine uyum sağlama stratejisi ile birlikte perçinlendi. Firmanın en büyük pazarı Çin’de de karbon salınımıyla ilgili standartlar katılaştırıldı. Volkswagen Grup şu anda üç elektrikli otomobil sunuyor; VW e-Up, e-Golf ve Audi R8 e-tron. Firmanın altı plug-in hibrit modeli var; VW Golf GTE, Passat GTE, Audi A3 Sportback e-tron, Q7 e-tron quattro, Porsche Panamera S E-Hybrid ve Cayenne S E-Hybrid. 2020 yılı itibariyle firma ürün serisini 20 yeni elektrikli ve plug-in hibrit ürünle büyütmek istiyor. Bunlara Tesla’ya rakip olacak iki model yani Porsche’nin Mission E elektrikli otomobili ve Audi’nin ilk seri üretim elektrikli otomobili e-tron quattro da dahil.

 

Volkswagen Grubu’nun elektrikli ve hibrit otomobil satışları şu an beklendiği gibi değil. Volkswagen markası bu yıl 12 bin 100 e-Golf ve 13 bin 400 Golf GTE üretmeyi bekliyor. 2013’te çıkan e-Up ve en yeni model Passat GTE dahil VW elektrikli otomobillerin -ilk üretime başlamalarından bu yana- toplam üretiminin yıl sonunda 103 bini bulacağı tahmin ediliyor. Kıyaslama yaparsak, Toyota geçen yıl 75 bin 400 Prius plug-in hibrit sattı. Renault-Nissan ise dünya çapında 85 bin elektrikli otomobil sattı.

Audi e-tron quattro konseptinin üretim versiyonu Tesla Model X ile rekabet edecek.

Maliyetleri düşürmek için e-Golf ve Golf GTE üretimi markanın Wolfsburg’daki üretim hatlarına entegre edilecek. Tiguan crossover ve Touran minivan dahil, yeni modeller Golf türevi modellerle birlikte üretilecek. Otomobiller sadece bir saat ilave çalışmayla üretilebilecek. Bu da geleneksel motorlu Golf otomobillere kıyasla sadece %5’lik bir artış. Yöneticiler bunun Volkswagen’e e-Golf ya da Golf GTE için talep artışı durumunda arzı hızlı şekilde esnetebilme imkanı vereceğini belirtiyor.

 

BMW “i” alt markasıyla satılan elektrikli otomobillerini üretmek için farklı bir yaklaşım benimsedi, i3 elektrikli otomobilinin üretimi için yüklü bir yatırım yaparak Almanya Leipzig’deki fabrikada ayrı üretim hattı kurdu. Bu da BMW’ye ekstra maliyet getirdi. I3 elektrikli otomobilin ve i8 plug-in hibrit spor otomobilin satışları %23 düşerek Mart ayında satışlar 5 bin 100 adette kaldı.

 

Wolfsburg’daki basın toplantısında konuşan Volkswagen markası üretim şefi Thomas Ulbrich medya mensuplarına Volkswagen’in yıllık 75 bin pilli elektrikli ve plug-in hibrit üretebileceğini, talep yükselirse bunun daha da üzerine çıkabileceklerini belirtti. Volkswagen elektrikli otomobillerini ürettiği Avrupa’daki üç fabrikasında hızlı şekilde kapasitesini üç katına çıkartabiliyor.

Üretimi daha düşük maliyetli olması için tasarlanan Volkswagen’in e-Golf gibi elektrikli otomobilleri bu yüzden bazı dezavantajlara sahip. Örneğin, e-Golf’ün büyük ve ağır 319 kg ağırlığındaki lityum iyon bataryası geleneksel motor şekline uyum sağlaması için özel üretildi. Mühendisler bunun ideal bir şey olmadığını söylüyor.

 

Volkswagen Ekim ayında bataryalı elektrikli otomobiller için MEB adlı modüler bir mimari geliştireceğini söylemişti. Standardize edilmiş sistem tüm kaporta tipleri ve araç tiplerine uyacak, firmanın duyusal olarak çekici ve 500 km üzeri sürüş mesafesine sahip elektrikli otomobiller geliştirmesine imkan verecek.  

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo