Yeni Audi A4 IIHS Güvenlik Testinde

Ototeknikveri     01 Haziran 2016 01:43

Yeni Audi A4, IIHS'nin düzenlediği çarpışma testinde gelişmiş güvenlik kafesi ve aktif güvenlik donanımları yüksek notlar almayı başardı.

Yeni Audi A4 IIHS Güvenlik Testinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Audi A4, Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) güvenlik değerlendirmesinde en yüksek notu (Top Safety Pick+) aldı. Şu an piyasada olan bir önceki A4 modelinin güvenlik açısından iyi bir imajı yoktu ve zorlu small-overlap (otomobilin bir başka taşıt ya da ağaç gibi bir engele önden çarpması) testinde zayıf performans sergilemişti. 2009 – 2016 Audi A4, small-overlap dışında tüm IIHS testlerinden iyi not almıştı. Small-overlap testinde ise sürücünün bulunduğu alanın çarpışmadan ciddi şekilde etkilendiği tespit edilmişti. Yeni 2017 A4 small-overlap testinde yeniden tasarlanmış önden çarpışma yapısı sayesinde iyi not aldı. IIHS’den yapılan açıklamada “Sürücü alanı kazadan iyi şekilde korunuyordu. Ön ve yan perde hava yastıkları baş bölgelerini yaralanmaya sebep olabilecek sert yapılara karşı başarıyla korudu” denildi.

Ameriak pazarında satılan versiyonları inceleyen IIHS'nin, Top Safety Pick+ notunu alan otomobillerin aynı zamanda kaza öncesi fren teknolojisine sahip olması gerekiyor. 2017 Audi A4 standart olarak saatte 83 kilometre hıza kadar çalışabilen Audi pre sense teknolojisiyle geliyor. A4 modelinin fiyatı Amerika'da önden çekişli Premium versiyonu için 38 bin 250 dolardan başlıyor. Dört çekişli Prestige versiyonunun fiyatı ise 48 bin 950 dolardan başlıyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo