Makyajlı 2017 Mercedes S Serisi 48V Hibrit Teknolojisiyle Gelecek

Ototeknikveri     12 Haziran 2016 11:06

Gelecek yıl makyajlı S Serisi modelinin çıkışı ile birlikte ilk kez kullanılmaya başlanacak 48V yarı hibrit sistemin ilerleyen günlerde diğer Mercedes modellerine de yayılması bekleniyor.

Makyajlı 2017 Mercedes S Serisi 48V Hibrit Teknolojisiyle Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk uygulama, M256 tasarımlı, sıralı altılı benzinli motor ile olacak. Bu motor gelecek yıl güncellenecek S Serisi'nde yer alacak. Modelde doğrudan krank miline eklenen elektrikli motor da bulunacak. Bu motor hem başlatıcı hem de alternatör olarak görev yapacak, motorun bir saniyeden kısa sürede ateşlenmesini sağlayacak ve rejeneratif frenden elektrik enerjisi toplama ve destek görevlerini de yerine getirebilecek. Yeni sıralı altılı motor Mercedes ürünlerinde V6 motorların yerini alacak. Benzinli motor için henüz bilgi olmasa da, elektrikli motorun ekstra 19 hp güç çıkışı desteği sağlayabileceği ve rejenerasyon sırasında 20 hp elektrik enerjisi toplayabileceği, bu sayede %10 - %15 tasarruf sağlayacağı açıklandı.

 

Mercedes’in yüksek voltajlı hibrit sistemlerinin aksine, bu sistemde elektrikli motor tek başına çalıştırılamayacak. 48v bataryanın 0.9 kWh değerindeki küçük kapasitesi zaten bunu gereksiz kılıyor.

 

Bu elektrik destekli sistemlere sahip otomobillerin hibrit olarak adlandırılması beklenmiyor. Öte yandan, Mercedes 48V sistemin tüm plug-in hibrit versiyonlarının yerini alacağını açıkladı.

 

Yeni altı silindirli benzinli motor, yeni E Serisi'nde piyasaya çıkan OM654 dört silindirli dizel ile aynı mimariyi paylaşıyor. Mercedes serisi mühendislik direktörü Jürgen Schenk aynı entegre başlatıcı/jeneratörü kullanan bir dizel versiyonun da ilerleyen zamanlarda çıkacağını onayladı.

 

Dört silindirli benzinli versiyon ise daha az gelişmiş bir kayışlı başlatıcı/jeneratörle gelecek yıl çıkacak. Boylamasına monte edilmiş motorlu tüm Mercedes otomobiller ileride yarı hibrit sisteme sahip olacak.

 

Daha güçlü hibrit sistemlerin geliştirilmesi de devam ediyor. Mercedes GLE Coupe modelinin bir 350 e versiyonunu çıkartacak. Bu versiyon E 350 e ile aynı platformu kullanacak. Ayrıca, S 500 hibrit gelecek yıl yeni bir batarya paketine kavuşacak. Bu da kapasiteyi 8.7 kWh’den 13.5 kWh’ye çıkartacak. Boyutlar ve 120 kg ağırlık aynı şekilde devam edecek, elektriki sürüş mesafesi 50 km civarına yükselecek. Mercedes’in plug-in hibrit sistemlerden sorumlu yöneticisi Jochen Strenkert dizel S 300 hibrit için de aynı batarya paketinin kullanılabileceğini belirtti.  

Son Güncelleme : 12 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo