YENİ TOYOTA COROLLA, AURİS, VERSO VE AVENSİS'TE 1.6 DİZEL MOTOR İHTİMALİ

Ototeknikveri     18 Temmuz 2013 03:07

Toyota\'nın geçtiğimiz aylarda imzalanan işbirliği çerçevesinde BMW\'den1.6 ve 2.0 litrelik dizel motorları tedarik etmesi bekleniyor.

YENİ TOYOTA COROLLA, AURİS, VERSO VE AVENSİS'TE 1.6 DİZEL MOTOR İHTİMALİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1.6 litre hacimli dizel motoru olmamasının sıkıntısını yaşayan Toyota geçtiğimiz yıllarda %5 hissesine sahip olduğu Isuzu firması ile 1.6 litre hacimli bir dizel motor geliştirmek için çalışmalar yapmıştı. Bu çalışmalar sonrasında istediği başarıyı elde edemeyen Toyota, BMW Grup ile yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda orta ve uzun vadeli araştırmalar için güçlerini birleştirme yolunu tercih etti. Bu kapsamda yeni nesil lityum-iyon pil teknolojileri konusunda ortak çalışma yürütecek iki firmadan Toyota, elektrikli ve hibrid araçlar konusunda edindiği tecrübe ile BMW'ye destek olacak. Bu gelişmelerin haricinde Toyota'nın BMW'den yakıt verimliliği yüksek dizel motor tedarik etmesine ilişkin bir sözleşme de imzalandı. 2014 yılında yürürlüğe girecek sözeleşme kapsamında BMW, 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik dizel motorlarını Toyota ile paylaşacak. BMW'nin 1 serisi ve Mini modellerinde yer verdiği 1598 cc hacimli motoru, 4000 d/d’de 116 hp güç üretirken, 1750-2500 d/d’de 260 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca bu motorun 4000 devirde 95 hp güç ve 1500 ile 2750 devir arasında 235 Nm tork 90 hp güç üreten farklı bir versiyonu daha bulunuyor. Şu aşamada hangi motorların Toyota ile paylaşılacağı netlik kazanmasa da, bu motorların, güncel modellerinde kullanılan 1.4 D-4 motorun yerini alması bekleniyor. Auris ve Corolla modellerinin haricinde Verso ve Avensis'te de bu motorların sunulması beklenirken, Toyota'nın 2.2 litrelik dizel motorlarının da yerlerini BMW'den alınacak 2.0 litrelik dizel bırakması bekleniyor. 

Toyota'nın motor konusundaki yeniliklerinin 2015 yılında geliştirilecek 1.6 litrelik turbo benzinli motor ile sürmesi beklenirken, ayrıca markanın Urban Cruiser adlı küçük SUV modelinin yerini alacak yeni bir modeli ülkemizde üreterek piyasaya sunabilme ihtimali olduğu da belirtiliyor.

Güncel Toyota Modellerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo