Yeni Toyota Corolla'nın Farklılıkları

Ototeknikveri     19 Haziran 2016 07:39

Toyota makyaj ile güncellediği Corolla modelinde teknik iyileştirmelerden çok görsel yenilikler sunuyor.

Yeni Toyota Corolla'nın Farklılıkları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde kompakt sedan segmentinde ilgi görmesinin yanında en çok satılanlar arasında da her zaman yer almayı başaran Toyota Corolla. yakında yeni yüzüyle yollara çıkıyor. Japon üretici tarafından yenilenen ve ülkemizde üretilen yeni Corolla, teknik geliştirmelerden çok değişen tasarımı ile farklılaşıyor. Motor seçeneklerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemesi ile hayal kırıklığı yaratan yeni Corolla'da güncellemeler süspansiypon sistemine yapılan dokunuşların dışında, dış mekanda aracın ön bölümünde yoğunlaşıyor. Büyütülen ve alçaltılan ön ızgara, yeni farlar ve tampon ile aracın oldukça farklı görünmesini sağlıyor. Halojen veya LED olarak tercih edilebilen farların arasında artık daha küçük krom üst ızgaraya yer verilirken, tamponun en alt kısmında yer alan yeni ızgara, tampon spoylerleri ve eğimler, aracın daha keskin bir ifadeye sahip olmasına katkı sağlıyor.  

Yandan bakıldığında büyük bir değişimin gözlenmediği yeni Corolla'da krom kapı kolu, karartılmış arka ve arka yan camlar ve  yeniden tasarlanan 16 inç alüminyum alaşım jantlar fark yaratıyor. Corolla'nın arka kısmındaki değişim ise sadece farlar ve bu farların arasında daha ince bir forma kavuşan krom çıtada yaşanıyor. Led teknolojisine kavuşan farların dışında, Platinyum Metalik, Kırmızı Mika ve Günbatımı Bronz renklerinin de arasında bulunduğu dokuz farklı seçenek yeni Corolla'nın renk paletini oluşturuyor.

Yenilenen Corolla’nın kabininde, kalite algısını da yükseltmek adına yapılan değişimler öne çıkıyor. Üç boyutlu görünümde yeniden tasarlanan ön konsolun bağlantı noktaları daha az görünecek şekilde birleştirilerek kalite seviyesi yükseltilmiş. Bu yenilikleri destekleyen yeni orta konsol, lake siyah kaplamalar ve 7 inç dokunmatik ekrana sahip bir multimedya sistemi de barındırıyor. Bu dokunmatik ekranda çift yönlü düğmeler ve Bluetooth bağlantısı gibi özellikler bulunuyor. Yeni otomatik klima paneli de daha iyi bir ışıklandırmaya ve kullanışlı bir görünüme kavuşturulmuş. Yeni fan sistemiyle artık kullanıcılar Orta, Yumuşak ve Hızlı hava akışı arasında seçim yapabiliyor. Yenilenen Corolla’nın sürücü göstergeleri de güncellenerek, çift analog göstergelerin arasına 4.2 inç renkli TFT çok fonksiyonlu ekran yerleştirilmiş.

 

Son Güncelleme : 19 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo