Yeni Tiguan Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Ototeknikveri     22 Haziran 2016 06:53

Yeni Tiguan’ın yayalar, sürücü ve yolcular için kaza anında maksimum koruma sağladığı Euro NCAP testleriyle onaylandı.

Yeni Tiguan Euro NCAP’ten beş yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Tiguan, Avrupalı bağımsız tüketici koruma organizasyonu Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. Yeni nesil SUV zorlu güvenlik testlerini başarıyla geçti ve Avrupa’nın en güvenli otomobillerinden birisi olduğunu kanıtladı. Beş yıldızlı güvenlik notu Tiguan’a dört ayrı test kategorisi için verildi: çocuklar ve yetişkinler için yolcu koruması, yaya koruması ve sürüş yardımı sistemleri. Yeni Tiguan kapsamlı Euro NCAP testlerini olağanüstü sonuçlarla geçti. Model bu sonuçları birinci sınıf güvenlik özelliklerine, optimize edilmiş kaporta yapısı, etkili emniyet kemeri, koltuk ve hava yastığı kombinasyonu ve inovatif sürüş yardım sistemlerine borçlu.

1997 yılından beri Euro NCAP taşıt güvenliğinde önemli bir otorite olarak görülüyor. Bu yıl test şartları daha da zorlu hale getirildi. Yolcu koruma testinde Tiguan maksimum notun %96’sını aldı. Bu kategoride otomobil şu testlerden geçirildi:

 

- Saatte 64 km hızla ve %40 bindirme ile bir alüminyum bariyere önden çarpma

- Saatte 50 km hızla sabit bir bariyere %100 bindirme ile önden çarpma

- Saatte 50 km hızla otomobilin yan kısmına darbe

- Saatte 32 km hızla arka kısımdan çarpışma durumunda kırbaç etkisine karşı koruma

- Taşıtlar ya da yayalarla çarpışmayı önlemek için otomatik acil fren

 

Yeni Tiguan çocuk güvenliğinde de toplam notun %84’ünü almayı başardı. Bu yıl, yeni çocuk cansız mankenler testlerde ilk kez kullanıldı. Standart ISOFIX ve Top Tether çocuk koltuğu kancaları sayesinde, ikinci koltuk sırasındaki emniyet kemeri gergilerinin de katkısıyla ön ya da yandan darbe durumunda çocuklar çok etkili şekilde korunabiliyor.

Yaya koruma kategorisinde ise Tiguan’ın notu %72 oldu. Bu kategoride özellikle Tiguan’ın yayaların yaralanma riskini azaltan tasarım detayları dikkat çekti. Bu detaylar arasında “aktif kaput” özelliği de bulunuyor. Bir çarpışma durumunda aktif kaput tehlikeli kafa yaralanmalarını önlüyor. Tiguan ilk kez yaya korumalı acil fren sistemine de sahip.

 

Güvenlik sistemleri alanında Tiguan standart ESC, arka koltuk için emniyet kemeri takma uyarısı, Front Assist acil durum freni ve Lane Assist şerit koruma fonksiyonu ile etkileyici. Model, bu kategoride toplam notun %69’unu almayı başardı.

Yeni Tiguan Ocak ayından beri Almanya’da siparişe açık ve geniş kapsamlı güvenlik fonksiyonlarıyla geliyor. Bunlar arasında sürücü ve ön yolcu için hava yastığı (ön yolcu hava yastığı deaktivasyonu ve sürücü için diz yastığı özellikleriyle), ön ve arka yolcular için baş hava yastığı ve yan hava yastıkları bulunuyor. Koltuk başlarının da güvenliği arttırılmış ve arkadan çarpmalarda kırbaç etkisi yaralanmaları riski minimuma indirilmiş. Her koltuk için emniyet kemeri uyarısı konulmuş. Yeni Tiguan kontra viraj asistanlı elektronik stabilite kontrolü (ESC), ABS ve fren asistanı, çarpışma sonrası fren sistemi ve lastik basıncı uyarısı gibi sistemlere de sahip.

Çarpışma öncesi proaktif yolcu koruma sistemi de standart olarak pek çok ülkede sunulacak. Bu sistem kritik durumları tespit ediyor, kapılardan birisi ya da tavan açıksa bunları kapatıyor, emniyet kemeri uyarısı veriyor ve takılı olan kemerleri sıkılaştırıyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo