Yeni Volvo V90 Üretimi Başladı

Ototeknikveri     22 Haziran 2016 02:02

Volvo yeni V90 lüks station modelin üretimine bu hafta İsveç Torslanda fabrikasında başladı.

Yeni Volvo V90 Üretimi Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk V90, S90 sedan modelinin hemen ardından üretim hattından indi. 90 serisindeki tüm yeni modeller Volvo’nun kendi bünyesindeki modüler taşıt mimarisi SPA ile artık İsveç’te üretiliyor. İsveç’te SPA ile ilgili yatırımlar firmanın istihdam politikası üzerinde de olumlu etki yarattı. Volvo Torslanda fabrikasında son iki yılda çalışan sayısını ikiye katladı. Şu anda fabrikada toplam 6300 kişi çalışıyor. Firma bu süreçte yaklaşık 1000 mühendis işe aldı ve Ar-Ge departmanında işe alımlar devam ediyor. Dahası, firmanın tedarikçilerinde ve bölgedeki diğer işletmelerde de istihdamda artış ve bölgedeki otomotiv sektöründe genel bir canlanma yaşandı.

 

Firmanın başkanı Hakan Samuelsson “Yeni V90’ın üretiminin başlaması Volvo için dönüm noktası oldu. Torslanda fabrikasını SPA platformlu otomobillerin üretimine hazırlamak için büyük yatırım yaptık. Bu mimarinin yeni 90 otomobile olumlu etkisini görmek bizim için çok cesaret verici oluyor. Başarıdan başarıya koşuyoruz ve dönüşüm planlarımız meyvelerini veriyor” diye konuştu.

Üç yeni 90 serisi otomobil, Volvo’nun 2010’da başlattığı 11 milyar dolarlık dönüşümün bir parçası. Önümüzdeki üç yıl boyunca, Volvo tüm otomobil serisini yenileyecek. Yeni otomobillerin tanıtımı Volvo’nun satışlarını ve karlılığını arttırdı.

 

Yeni XC90’dan destek alan Volvo 2015 yılında 89 yıllık tarihinde ilk kez 500 bin adetin üzerinde otomobil sattı. Yıllık işletme karı 6.6 milyar İsveç kronu, kar marjı ise %4 oldu.

 

2016’da ise Volvo satış rakamlarında yeni rekorlar bekliyor. Yeni S90 ve V90 dünya çapında bayilere ulaşacak ve XC90 üretimdeki ilk yılını tamamlayacak. 2016’nın ilk beş ayında, Volvo global satışlarında %10.4 artış kaydetti ve tüm büyük piyasalarda büyüme yakaladı. Yıllık gelir ve işletme kazancının da artması bekleniyor.

 

Samuelsson firmasının dönüşümü için “Yeni XC90, S90 ve V90 markamızı canlandırmamızda yardımcı oldu. Volvo’nun dönüşümü daha tamamlanmadı. Önümüzdeki üç yılda XC90 galerilerdeki en eski arabamız olacak. Yeni 90 serisi yeni Volvo için sadece bir başlangıç” dedi.

Geçen ay Volvo global küçük otomobil stratejisini yeni kompakt modüler mimariyi (CMA) temel alan iki konsept otomobille tanıttı. Özellikle küçük otomobiller için yaratılan CMA yeni nesil Volvo 40 serisi otomobillerin temelinde bulunacak. CMA platformlu ilk yeni otomobil 2017 yılında piyasaya çıkacak. Yeni nesil 60 serisi otomobiller SPA platformu üzerine inşa edilecek.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo