İşte Yeni Porsche Panamera

Ototeknikveri     28 Haziran 2016 06:39

Porsche yeni kasa Panamera modelini resmi olarak tanıttı. Yeni Porsche Panamera 3.6 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor.

İşte Yeni Porsche Panamera
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İnternete sızan fotoğraflardan ikinci nesil Porsche Panamera’nın nasıl görüneceğini biliyoruz. Modelin ilk ayrıntıları da ortaya çıktı. Panamera turboşarjlı motor seçeneklerine sahip olacak, tüm modellerde dört çekişli sürüş sistemi ve çift debriyajlı vites kullanılacak. Panamera 4S çift turbo 2.9 litre V6 motorla gelecek. Bu motor 434 hp (324 kW) çıkış gücüne ve 550 Nm tork değerine sahip. Sport Chrono paketiyle dört kapılı model 4.2 saniyede saatte 100 km’ye çıkabiliyor. Porsche müşterilerine her zaman daha fazla performans sunmaktan mutlu oluyor. Panamera Turbo artık biturbo 4.0 litre V8 motor ile geliyor, bu motor 542 hp (404 kW) çıkış gücü ve 770 Nm tork değerine sahip. Daha hızlı model 3.6 saniyede saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Panamera 4S Diesel biturbo V8 motor ile geliyor. Bu motor 416 hp (324 kW) çıkış gücü ve devasa 850 Nm tork değerine sahip. Sport Chrono seçeneğiyle bu motor otomobili 4.3 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaştırıyor.

Güncellenen güç aktarım mekanizmalarının yanı sıra müşteriler yeni modelde çok sayıda farklı seçeneğe sahip olacak. Uyumlanabilir havalı süspansiyon artık üç odacıklı tasarıma sahip ve müşteriler 911’de olduğu gibi arkadan çekişli sürüşü seçebiliyor. Firma yeni InnoDrive sistemini de tanıtıyor. Bu sistem navigasyon verisi, radar ve videoyu biraraya getiriyor. Porsche teknolojinin mükemmel gaz komutlarını ve vites seçimlerini üç kilometre önceden hesaplayabildiğini iddia ediyor.

 

Yeni Panamera öncekinden daha şık bir tasarıma sahip. Önceki nesil bazı açılardan bombeli bir görünüme sahipken yeni model daha çok uzatılmış 911 gibi görünüyor. Sedan modelin genel boyutu biraz büyüdü, aks açıklığı 30 milimetre daha uzun, genel uzunluk ise 34 mm daha fazla.

İç kabinde, Porsche yüksek teknoloji aracılığı ile kabini sadeleştirmiş. İki 7 inçlik dijital ekran kontrol panelinde analog takometreyi çevreliyor. Ayrıca orta konsolda 12.3 inç dokunmatik ekran ve kapasitif butonlar da bulunuyor. Arkadaki yolcular kendi multimedya ve klima kontrollerine sahip.

 

Avrupalı müşteriler artık ikinci nesil Panamera’yı sipariş edebiliyor. Almanya’da 4S için fiyatlar 113 bin 27 euro’dan başlıyor. 4S Diesel 116 bin 954 euro, Turbo ise 169 bin 653 euro. Teslimatlar Kasım ayında başlayacak. Modelin Kuzey Amerika detayları daha sonra gelecek.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo