Yeni Honda CR-V 2018’de Avrupa'ya Geliyor

Ototeknikveri     29 Haziran 2016 11:01

Yeni nesil Honda CR-V Avrupa yollarında test esnasında görüntülendi. Model 2018’de Avrupa'da piyasaya çıkacak.

Yeni Honda CR-V 2018’de Avrupa'ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Honda CR-V Avrupa yollarında test esnasında görüntülendi. Model 2018’de piyasaya çıktığında nissan X-Trail gibi pazarın önde gelen modelleri ile mücadele edecek. Yeni CR-V daha önce de Amerika’da görüntülenmişti. Son gelen fotoğraflarda da benzer kamuflajlı boya ve arka ve ön tamponlarda kaplama görülüyor. Büyük egzozlar CR-V’nin üretim aşamasına yaklaştığını haber veriyor. Honda’nın en geniş Avrupalı SUV’sinin öncekinden çok daha büyük olacağı kesin. Beşinci nesil CR-V yeni bir platform üzerine inşa edilecek ve yeni motorlarla gelecek. Yeni model daha lüks bir deneyim sunacak. Jazz temelli HR-V de, Honda’nın SUV serisini güçlendirirken, Japon üretici büyük CR-V modelinde ilk kez üçüncü koltuk sırasına yer verecek. Bu da markanın ve modelin Nissan X-Trail, Land Rover Discovery Sport ve Kia Sorento gibi yeni rakipler kazanacağı anlamına geliyor.

 

CR-V, Şubat ayında bayilere ulaşacak yeni Civic hatchback ile aynı şasiyi paylaşacak. Yeni SUV’nin aks açıklığı 80 mm kadar artabilir, genel uzunluğun ise 50 mm artması bekleniyor. Bu da boyut anlamında modeli X-Trail’e yaklaştıracak. CR-V geçen yıl Kuzey Amerika’nın en çok satan SUV modeliydi. Bu bölgede model 345 bin adet sattı. Honda hafif bir dış cephe güncellenmesinin modelin yıllık 15 bin – 20 bin adet arası sattığı İngiltere’de de çekiciliğini arttırmasını umuyor.

 

ABD ve Avrupa’da görüntülenen test araçları markanın imzası niteliğindeki kanat formunda ön panjuruna sahip, farlarla bütünleşen ön panjur Honda ailenin DNA’sını devam ettiriyor. Bu DNA en çok da dar ancak uzun LED farlarda belirgin. Fotoğraflardan görüleceği gibi, arka kısım bagaj kapağına doğru genişleyen L şekilli lambalar tarafından domine edilmiş.

Değişiklikler motor seçeneklerinde de görülecek. Honda Civic için yeni 1.0 litre üç silindirli ve 1.5 i-VTEC turbo motorları, ayrıca güncellenmiş 1.6 litre dizel motoru onayladı. Yeni CR-V’nin de iki büyük motordan faydalanması bekleniyor. Honda’nın en yeni teknolojisine sahip 2.0 litre benzinli motorun bir versiyonunun da modelde yer alması muhtemel. Plug-in hibrit bir versiyonla ilgili ise şu anda bilgi yok ancak giderek katılaşan emisyon sınırlamaları düşünülürse bu versiyon da ihtimal dahilinde.

 

Dört çekişli sürüş sistemi ve verimli dokuz kademe otomatik vites de opsiyonel olarak sunulmaya devam edilecek. Standart modeller önden çekişli olacak ve altı kademe manuel vitesle gelecek.

 

Teknoloji ve kalitedeki geliştirmeler de ajandada yer alıyor. Honda 2017 itibariyle yıllık altı milyon adet otomobil satmak için hedef koydu ancak yeni CEO Takahiro Hachigo kaliteyi arttırmaya odaklanmak için bu hedefi frenledi. Yeni CR-V’de lüks materyaller ve ekstra ses izolasyonu, ayrıca akıllı telefon entegrasyon uygulamaları sunan modern bir multimedya sistemi yer alması bekleniyor.

 

Yeni Honda Japonya’da HR-V’nin yanı sıra üretilecek. ABD’de 2017 yılı sonunda piyasaya çıkacak. Bir sonraki yıl İngiltere’ye de ulaşacak.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo