Yeni 2017 VW Touareg’in Habercisi T-Prime konsepti

Ototeknikveri     30 Haziran 2016 04:41

Fütüristik VW T-Prime konsepti 2017’de piyasaya çıkacak yeni Volkswagen Touareg SUV’nin önizlemesini sunuyor.

Yeni 2017 VW Touareg’in Habercisi T-Prime konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz aylarda Pekin otomobil fuarında tanıtılan T-Prime dört koltuklu bir SUV konsepti. Model şu anki Touareg’den biraz daha geniş ve alçak görünüyor. Volkswagen içerisinden kaynaklar konseptin üretim modeline çok yakın olduğunu belirtiyorlar. VW satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Frank Thomas konsept için şunları söylüyor: “Konseptin aks açıklığı Audi Q7’den alındı. Üretim versiyonunda arka kapı uzunluğundan bir kaç milimetre kısacağız. Kaporta biraz daha kısa olduğunda yanlardaki girintilerin ve eğimli çatı çizgisinin daha etkileyici görüneceğini düşünüyoruz”.

 

Ön kısım da Thomas’ın söz ettiği etkileyicilikten geri kalmıyor, büyük krom plakalı ön panjur, derin hava girişleri ve VW logosuna doğru uzanan agresif gündüz farları dikkat çekiyor. Arkada, telefonlardaki sinyal seviyesini gösteren sembole benzeyen arka lamba grafikleri, hibrit otomobilin pil seviyesinin göstergesi olarak da yorumlanabilir. Yeni modelin genel görünümü özellikle tekerlek bombeleri çevresinde şu anki Touareg’den daha dinamik, burada hafif bir kabartı güçlü bir omuz çizgisi yaratıyor.

Thomas, platform değişikliğine rağmen Volkswagen’in T-Prime modelini geleneksel dört silindirli dizel motorla sunmaya direneceğini söylüyor ve “Müşteriler altı silindirin rahat performansını istyior. V6 dizel ile başlayacağız, en üst donanım seviyesinde bir V8 TDI da sunacağız” diyor.

 

Touareg bazı piyasalarda -özellikle Çin’de- VW’nin 2.0 litre TFSI turboşarjlı dört silindirli benzinli motoru ile sunulacak. Aynı motor ayrıca elektrikli motorla birlikte Touareg GTE’ye de güç verecek. Bu plug-in hibrit model bataryasını yanmalı motordan doldurabilecek ve kısa mesafeleri sadece elektrik gücüyle gidebilecek. Elektrikli sürüş mesafesi en az 50 km olacak.

 

T-Prime modelinin iç kabini Volkswagen iç kabinlerinin geleceğinin vitrini niteliğinde. Ön kısım dev dokunmatik ekran tarafından domine edilmiş. Konsolun ortasındaki ekranın açısı sürücüye göre ayarlanmış. 15 inç ekran pek çok dizüstü bilgisayarla aynı büyüklükte. Bu sayede ekranda bir otomobil arayüzünde daha önce görülmemiş detayda konfigürasyonlar yapılabilecek.

Volkswagen’in MLB şasi teknolojisine geçmesi boyutlandırmada faydalı oldu. Alçak tavan çizgisi ve konsept otomobilin panoramik cam tavanı ile bile yolcular için bolca baş mesafesi sunulabiliyor. Thomas biniş pozisyonunun daha önceye göre biraz daha alçak olduğunu, bunun da baş mesafesini arttırdığını belirtiyor.

 

Kabinin arka kısmı iki koltuklu bir formatta hazırlanmış. Arka yolcular için üç ekran bulunuyor. İkisi ön koltukların sırtlarında, birisi ise orta konsolda dikey bir ekran. Ekstra ekranların üretim versiyonunda bulunması beklenmiyor. Thomas bu konuda “Müşterilerimizin daha çok iPad ve akıllı telefon gibi cihazları için güçlü bir 4G bağlantısı istediklerini düşünüyoruz” diyor.

Thomas Touareg’in daha lüks bir versiyonu üzerine de düşündüklerini belirterek modelin ömür süresince dört koltuklu bir oturma düzenine sahip, lükse odaklı, kaliteli materyaller ve özel koltuk döşemelerine sahip bir versiyon eklenebileceğini söyledi.

 

Yeni Touareg, Avrupa ve Asya piyasalarında satılacak ancak ABD’ye de gidip gitmeyeceği belli değil. Yeni Touareg’in üretim versiyonunun tanıtımı 2017 bahar aylarında yapılacak. Satışlar ve teslimatlar ise yaz ve sonbahar aylarında gerçekleşecek. Model Volkswagen’in Slovakya Bratislava fabrikasında Audi Q7 ve Porsche Cayenne ile birlikte üretilecek.

 

Multimedya devrimi

Phaeton limuzinin terk edilmesiyle, yeni nesil Touareg Volkswagen’in dünya çapında amiral gemisi haline gelecek. Bu nedenle model aynı zamanda firmanın en yeni multimedya sistemini dünyaya tanıtacak.

 

Pek çok Touareg geleneksel bir merkezi multimedya ekranıyla gelecek, bunlar büyük ihtimalle VW’nin dijital kontrol paneliyle entegre olacak. T-Prime’ın radikal dokunmatik sisteminin de en azından opsiyonel olarak sunulması kesin gibi. 15 inç büyüklüğündeki ekranın açısı sürücüye göre ayarlanmış, ekran üretim versiyonunda parlaklık ve yansımanın azalması için hafifçe kavisli bir tasarımla gelecek.

En büyük devrimi getirecek olan ise yazılım. Ekran arayüzü tamamen sürücünün tercihlerine göre kişiselleştirilebilecek, uydu navigasyon verilerinden hava durumuna kadar herşey kareler halinde ekranda birarada yer alabilecek. Bu karelerin yerleri değiştirilebilecek.

 

Volkswagen’in yazılım mühendisleri müşterilerin bu seviyede bir akıllı telefon etkileşimini mi yoksa tek ya da çift tıklamalı kontrolü mü tercih edeceğini değerlendiriyorlar. Her şekilde, ekrandaki bir ana düğme istendiği anda ana sayfaya geri dönüş sağlayacak. Bu da akıllı telefonlardan alınmış bir özellik.

Sistem tek kullanıcı ile de sınırlı olmayacak. Farklı sürücüler kendi tercih ettikleri yerleşimi uygulayabilecek. Bunun için sürücü anahtarı ya da bilgisayarlardaki giriş özelliği gibi bir kullanıcı giriş ekranı kullanılabilecek.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo