Büyük Seat SUV 2020’de Geliyor

Ototeknikveri     02 Temmuz 2016 07:12

Ateca ile SUV pazarına giriş yapan Seat, daha büyük bir SUV modeli 2020'de yollara çıkartmaya hazırlanıyor.

Büyük Seat SUV 2020’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın İngiltere yöneticisi Richard Harrison’a göre Seat 2020 yılında büyük bir SUV model çıkartmayı planlıyor. Söz konusu modelin önizlemesi geçen yıl Seat 20V20 konseptiyle yapılmıştı ancak o zaman konsept “yeni Seat Ateca’nın stilini yansıtıyor” şeklinde sunulmuştu. Harrison Seat’ın SUV’lere olan talep ve yenilenen Seat Ibiza ile desteklenen büyümesinin 2020’ye yaklaşırken marka için yeni fırsatlar açacağını belirtiyor. Richard Harrison’ın açıklamaları şöyle: “Bugün piyasanın %52’sini oluşturan otomobiller satıyoruz, 2017’de bu %80 olacak. Bu ilerlemek istediğimiz yön için çok güçlü bir temel. Büyük SUV ilginç bir model. Konsepti gördüğümüzde bunu kesinlikle satmalıyız dedik. Öte yandan bu model bizi müşterilerimizin pek alışkın olmadığı bir fiyat noktasına taşıyacak. O noktayı hak etmeliyiz, henüz orada değiliz ama zamanla geleceğimize inanıyorum”.

 

Harrison yeni Seat ürünlerinin her zamankinden daha inovatif ve cesur olacağını ifade ediyor. Firma nihayet kara geçmeye başladı ve Volkswagen Grubu’ndan yeni yatırımlar alabilecek.

 

Harrrison yeni ürünleri için “Yeni ürünler planlayabileceğimiz harika bir platformumuz var. Bir yere kadar her şey mümkün diyebilirim. Daha maceraperest bir gelecek bizi bekliyor ve geleceğe özgüvenle bakıyoruz. Hem mevcut segmentlerde ürünler çıkartacağız hem de yeni segmentler yaratacağız” dedi.

 

Cabrio otomobiller ise Seat’ın planlarında yok. Harrison segmentlerin küçüldüğünü ve markayı büyütmeyecek projelere sıcak bakmadıklarını belirtiyor.

 

Harrison’a göre SUV modellerin hızlı Cupra versiyonları ise yapılabilir. Harrison Cupra serisinin genişlemesi için mücadele verdiğini, serinin Leon ve Ibiza’nın ötesine geçmesini istediğini vurguluyor. Harrison firmasının çok çeşitli konseptleri göz önünde bulundurduğunu söylüyor.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo