Volkswagen ve LG Güçlerini Birleştirdi

Ototeknikveri     08 Temmuz 2016 07:51

Volkswagen Grup ve LG Electronics yeni nesil bir bağlantılı otomobil platformu geliştirmek için ortaklık anlaşması imzaladılar.

Volkswagen ve LG Güçlerini Birleştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki firma Volkswagen’in otomobil bağlanabilirliği ve kullanım kolaylıkları odaklı Cross-Over platformu üzerinde birlikte çalışacak. En yeni bulut teknolojisini kullanan platform sürücülere lokasyon temelli dijital hizmetler sağlayacak. Önümüzdeki iki yıl içinde iki firma şunlara odaklanacak:

 

- “Ağa bağlı otomobil” ve “akıllı ev” konseptlerini biraraya getiren teknolojiler geliştirmek, böylece araç sahiplerinin evlerindeki aydınlatma, güvenlik sistemleri, ev aletleri gibi donanımları yoldayken kontrol edebilmelerini sağlamak.

 

- Sürücülere sezgisel ve gerçek zamanlı bildirimler ve öneriler sunan bir bildirim merkezi geliştirmek.

 

- Bağlanabilir otomobiller için yeni nesil multimedya teknolojileri geliştirmek.

 

Volkswagen Grup merkezinde düzenlenen imza töreninde LG Electronics’in LG Bulut Teknolojileri Merkezi yöneticisi Richard Choi, LG Multimedya Sistemleri Araştırma Laboratuarı şefi Lee Sang-yong gibi önemli yöneticileri de hazır bulundu. Törende Volkswagen’i ise Elektronik ve Taşıt Araştırma şefi Thomas Form ve Taşıt Enformasyon Sistemleri şefi Robert Kattner temsil etti.

 

Thomas Form törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Volkswagen bünyesindeki markaların dijitalizasyonuna devam ediyor. Bizim için dijitalleşme tamamen müşterilerimize odaklı bir kavram. Müşterilerimiz için konfor, güvenlik ve enerji verimliliği büyük rol oynuyor. LG yeni özellikler ve inovasyonlar için güçlü ve güvenilir bir ortak. LG ile birlikte çalışmak için dört gözle bekliyoruz. Birlikte basit, kullanımı kolay akıllı ev çözümleri geliştirecek ve müşterilerimiz için bunları otomobillere entegre edeceğiz”.

 

Richard Choi’nin açıklamaları ise şöyle: “LG Electronics ve Volkswagen yeni nesil bağlanabilir otomobil platformu için güçlerini birleştiriyor. Akıllı ev servisleri ile bağlanabilir otomobil teknolojileri birbirine entegre olacak. LG’nin akıllı teknolojilerdeki uzmanlığı ile Volkswagen’in otomotivdeki liderliğinin kullanıcıların otomobilleri ile etkileşim şekillerinde devrim yaratacağına inanıyoruz”.

 

Bu anlaşma LG ve Volkswagen’in yıllardır geliştirdiği ilişkinin meyvelerinden birisi. LG otomotiv sektörüne ilgi gösteren ilk elektronik firmalarından birisiydi. Firma otomobiller için 2007 yılından beri ses ve görüntü ürünleri tedarik ediyor ve teknolojik inovasyonları ile saygınlık kazanmış durumda.

 

Mart 2015’te Volkswagen’in alt kuruluşu Italdesign Guigiaro GEA konsept otomobilini Cenevre Motor Show’da LG tarafından tedarik edilmiş yedi önemli bileşenle birlikte tanıtmıştı. Bunlar arasında holografik ekran, ağa bağlı akıllı saat, arka lambalar ve arka kamera bulunuyordu. Temmuz’da LG firması Volkswagen’in stratejik elektronik tedarikçisi haline geldi ve FAST (geleceğin otomotiv tedarik kanalları) programındaki ortak firmalardan birisi olarak listelendi. İki firma bu yılki tüketici elektroniği fuarında otomobilden kontrol edilebilen akıllı ev sistemiyle büyük ilgi toplamıştı.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo