2017 Skoda Kodiaq'ın ilk Resmi Detayları

Ototeknikveri     08 Temmuz 2016 03:34

Skoda büyük SUV kampanyasına Skoda Kodiaq ile başlıyor. 4.70 metre uzunluğundaki SUV çok amaçlı kullanıma uygun olması ile öne çıkıyor.

2017 Skoda Kodiaq'ın ilk Resmi Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Kodiaq, sınıfının en yüksek bagaj kapasitesini sunuyor. Opsiyonel üçüncü oturma sırası da yine segmentinde benzersiz. Skoda Kodiaq markanın bütün güçlü yönlerine sahip; etkileyici tasarım, yüksek fonksiyonellik ve firmanın “basit ve akıllıca” sloganına uygun pek çok özellik Kodiaq’ta birarada. 2017 yılının başlarında satışa çıkacak Skoda Kodiaq multimedya, sürüş yardımı ve bağlanabilirlik alanlarında özellikle başarılı. Kodiaq ile birlikte Skoda dünya çapında hızlı şekilde büyümekte olan yeni bir piyasa segmentine giriyor; büyük SUV’ler. Bu kampanya ile firma yeni müşteri gruplarına ulaşmak, piyasa payını arttırmak ve uluslararası piyasalarda konumunu güçlendirmek istiyor. Skoda Kodiaq bugün Skoda markasının durduğu noktayı temsil ediyor, bir yandan da geleceğini işaret ediyor. Bağlanabilirlik özellikleri, mobil çevrimiçi hizmetler, enformasyon teknolojileri ve güvenlik özellikleri ile modelin yüzü geleceğe dönük.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier’in yeni modelle ilgili açıklamaları şöyle: “Yeni Skoda Kodiaq SUV markamızım klasik özellikleri ile dinamik bir imajı birarada sunuyor. Model kullanım kolaylığının yanı sıra cömert bir alan genişliğine sahip. Tasarım sürecinde segmentinin en iyi otomobilini yaratmayı amaçladık. Duyusal tasarımıyla da Skoda Kodiaq yolda güçlü bir duruş sergiliyor”.

Karakter dolu: Tasarım dilinin SUV segmentine aktarımı

İlk bakışta bile Skoda Kodiaq tipik bir Skoda olduğunu belli ediyor. Model karakter ve duygu dolu bir tasarıma sahip ve markanın yeni tasarım dilini SUV segmentine başarıyla aktarıyor. Otomobil günlük kullanım, aile seyahatleri, boş zaman faaliyetleri ya da iş için uygun. 5 ya da 7 koltuklu versiyon fark etmeksizin model herkese yetecek genişlikte alan sunuyor. Ayrıca, 2065 litre bagaj kapasitesi ile beş koltuklu versiyon sınıfının en geniş bagajına sahip. Boylamasına ayarlanabilir arka koltuklar standart olarak geliyor, koltukların sırt kısımları istendiğinde yatırılabiliyor. Kullanım kolaylığı, kaliteli işçilik ve “basit ve akıllıca” felsefesi Skoda’yı tanımlayan temel özellikler. Skoda Kodiaq ise bu özellikleri yeni ve sıradışı konseptlerle geliştiriyor. Bunlar arasında garaj ya da park yerlerinde otomobilin zarar görmesini önleyen plastik kapı kenarı koruması da yer alıyor. Elektrikli çocuk koruma kilidi ve uzun yolculuklar için özel baş koyma yerleri de yenilikler arasında.

 

Segmentin zirvesinde: bağlanabilirlik çözümleri

İnovatif bağlanabilirlik çözümleriyle Skoda Kodiaq segmentinin zirvesinde. Multimedya bileşenleri Volkswagen Grubu’nun ikinci nesil Modüler Multimedya Matriksi’nden geliyor. Çok sayıda fonksiyon ve arayüze sahip bileşenler kapasitif dokunmatik ekranlarla donatılmış. En üst donanım seviyesi Columbus ve Amundsen sistemleri WiFi erişim noktasına sahip. Opsiyonel bir ekstra olarak, Columbus sistemi için LTE modülü de sunuluyor. Bu modül mevcut en hızlı standart mobil iletişimi kullanarak internet bağlantısı sağlıyor. Yolcular bu sayede internette gezinebiliyor, eposta gönderebiliyor ve alabiliyor, akıllı telefon ve tabletlerinde interneti diledikleri gibi kullanabiliyor.

Skoda’nın yeni mobil çevrimiçi hizmetleri LTE ile uyumlu ve iki kategoriye ayrılmış: Infotainment Online (çevrimiçi multimedya) servisleri bilgilendirme ve navigasyon sağlıyor, Care Connect servisleri arıza ve acil durum yardımı sunuyor. Avrupa’da 2018’den itibaren zorunlu olacak eCall acil durum düğmesi de Care Connect servislerinin şimdiden kapsamına girdi. Diğer çevrimiçi hizmetlere Skoda Connect uygulamasıyla erişilebiliyor. Bu hizmetlerle akıllı telefon üzerinden otomobil uzaktan kontrol edilebiliyor, ayarlanabiliyor ya da konumu bulunabiliyor.

 

Skoda Kodiaq otomobil ve akıllı telefonun entegrasyonunda seviye atlıyor. SmartLink platformu Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM ve SmartGate ile birlikte giriş seviyesi Swing multimedya sistemi için opsiyonel olarak sunuluyor. Daha üst seviye multimedya sistemlerinde ise SmartLink standart olarak geliyor. Kablosuz şarj özellikli Phonebox ise telefonu hem şarj ediyor hem de otomobilin çatı antenine bağlıyor.

Güvenilir destek: sürüş yardımı sistemleri

Skoda Kodiaq’ta çok sayıda sürüş yardımı sistemleri de bulunuyor. Area View kameraları bir Skoda’da ilk kez yer alıyor ve otomobilin çevresindeki görüntüyü monitöre yansıtıyor. Büyük SUV otomobile bir treyler eklendiğinde Tow Assist sistemi geriye sürüşte manevrayı devralıyor. Yeni öngörüsel yaya koruma fonksiyonu da Front Assist sistemini tamamlıyor. Fren fonksiyonlu park mesafesi kontrolü ise park manevralarında destek sağlıyor, Skoda Kodiaq bir engel tespit eder etmez otomatik fren yapıyor.

 

Skoda Kodiaq için ilave sürüş yardımı sistemleri de mevcut. Bu sistemler otomobili öndeki araçtan güvenli bir uzaklıkta tutuyor, sürücünün şerit değiştirmesini ve şeritte kalmasını kolaylaştırıyor, sürücüyü önemli trafik işaretleri konusunda uyarıyor ve otomobili park ederken yardım sağlıyor.

Güçlü ve kıvrak: motorlar ve şasiler

Skoda Kodiaq 2017 yılının başında çıkacak ve beş farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bu motorlardan ikisi TDI, üçü ise TSI olacak. En güçlü benzinli motor 2.0 litre TSI dinamik sürüş performansı ve 132 kW (180 PS) güç çıkışı sunuyor. Yeni geliştirilen yanma işlemi sayesinde bu güçlü motor kendisinden çok daha küçük kapasiteli motorlar kadar az yakıt tüketiyor. Kaportada yoğun oranda yüksek dayanıklı çelik kullanımı Skoda Kodiaq’ı olağanüstü hafif yapıyor. Bu da verimlilikteki önemli faktörlerden birisi.

 

Vites seçenekleri arasında ise altı kademe manuel vites, DSG vites, önden çekişli sürüş sistemi ve dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. Büyük SUV her yol koşulunda dengeli, konforlu ve dinamik bir sürüş sunuyor. Sürüş modu seçimi ve yeni dinamik şasi kontrolü ile sürüş deneyimi daha da gelişiyor. Bunlar sayesinde direksiyon, gaz, DSG vites ve süspansiyon farklı modlarla ayarlanabiliyor.

 

Yeni Skoda Kodiaq en zorlu yol koşullarında bile yolculara ve sürücüye kendilerini evlerinde gibi hissettiriyor. Off-road modu sürücüyü dört çekişli sürüş sisteminde destekliyor. Tek tuş ile motor, sürüş yardımı sistemleri, elektronik şasi sistemleri, ABS, ESC, süspansiyon otomatik olarak off-road koşullarına göre ayarlanabiliyor.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo