Yeni Kasa Dacia Duster 2017’de Çıkıyor

Ototeknikveri     08 Temmuz 2016 05:17

Dacia Duster ekonomik SUV gelecek yıl sonunda 4x4 sürüş sistemiyle çıkacak, ardından yedi koltuklu “Grand Duster” modeli gelecek.

Yeni Kasa Dacia Duster 2017’de Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia 2004 yılından beri dünya çapında 4 milyondan fazla otomobil sattı. Firma yakaladığı bu ivmeyi yeni modellerle sürdürmeyi planlıyor. Dacia’nın planlarının odak noktasında ise 2017’de çıkacak yeni Duster modeli var. Firma 2018 yılında bu modelin bir de Grand Duster adı altında yedi koltuklu versiyonunu çıkartacak. Yeni Duster tamamen farklı bir tasarım dili ve yeni bir görünüm ile gelecek. Otomobilin kaba ve kutu gibi görünümü yerini bu kez daha yumuşak ve şık bir stile bırakacak. Güçlü kaporta kaplaması ise kalacak.

 

Grand Duster beş koltuklu versiyon ile aynı platformu kullanacak ancak aks aralığı arttırılarak üçüncü oturma sırasına yer açılacak. Yedi koltuklu modelin uzunluğu 4.7 metre civarında yani standart Duster’dan 200 mm daha fazla olacak.

 

Her iki versiyonun bagaj kapasiteleri de artacak. Beş koltuklu versiyonda 500 litre, Grand Duster’da ise arka koltuklar katlandığında 650 litre bagaj kapasitesi bulunacak.

 

Bu boyutlar Grand Duster’ı Nissan X-Trail ve Kia Sorrento gibi rakiplerle aynı gruba koyuyor. İngiltere pazarı için öngörülen 13 bin sterlinden başlayan fiyatı ise ucuzluk avantajıyla rakiplerini geride bırakıyor.

Fiyatın makul tutulması için sade ve teknolojik anlamda fazla karmaşık olmayan bir iç kabin tasarlanmış. Daha çok dış cepheye odaklanıldığı için içeride fazla yenilik yok. Kumaş döşeme koltuklar, elektrikli ön pencereler, DAB radyo ve çelik tekerlekler giriş seviyesinin dikkat çeken özellikleri. Üst donanım seviyelerinde ise klima kontrolü, uydu navigasyon ve park sensörleri bulunuyor. Dört çekişli en üst donanım seviyesi 18 bin sterlin fiyatla satılacak.

 

Yeni modelde şu anki Duster modelinin motor seçenekleri devam ettirilecek. Yeni 125 hp 1.2 litre turbo benzinli motor karşımıza çıkarken, şu anki 1.5 litre dizel motorun yanında Renault Kadjar - Koleos ve Nissan Qashqai - X-Trail modellerinde de yer bulan daha büyük ve daha güçlü 130 hp 1.6 litre dizel de görev alacak. 

 

Yine fiyatı makul tutabilmek için otomatik vites seçeneği sunulmuyor. Tüm modellerde standart olarak altı kademe manuel vites bulunuyor. Dört çekişli sürüş sistemi ise opsiyonel olarak sunulmaya devam edilecek.

 

İngiltere’de 2013 yılından beri Renault güvencesiyle satılan Dacia toplam 78 bin adet rakamına ulaştı. 2016’nın ilk yarısında Fransa’da ise Dacia satış grafiklerinde beşinci sırada yer aldı.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo