Yeni BMW 5 Serisi 2017 Detroit’de Tanıtılacak

Ototeknikveri     11 Temmuz 2016 04:27

Son gelen bilgilere göre yeni BMW G30 5 Serisi’nin prömiyeri 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

Yeni BMW 5 Serisi 2017 Detroit’de Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMWBLOG’a göre, yeni jenerasyon BMW 5 Serisi'nin Dünya promiyeri 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek. BMW'nin yeni nesil lüks orta boy sedan modeli 2017 5 Serisi önümüzdeki haftalarda internette ortaya çıkacak. Sonbaharda basın mensuplarına test sürüşleri yaptırılacak, piyasa tanıtımı ise 2017’de olacak. Pek çok kaynak yeni modelin Eylül’de Paris’te tanıtılacağını iddia etse de Avrupa’nın ikinci en büyük otomobil fuarı olan bu etkinlik BMW X2’nin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Yeni G30 5 Serisi şu an son test aşamalarından geçiyor ve ara ara kameralara yakalanıyor. Yeni modelin boyutu büyüse de otomobil şu anki F10 5 Serisi’nden daha hafif olacak. Gövde yapısında karbon kullanımı ve yeni CLAR platformu sayesinde ağırlık 100 kg kadar azalacak.

 

Yeni G3x ailesi daha önce “35up”, şimdi ise CLAR olarak adlandırılan platform üzerine inşa ediliyor. Bu platform yeni 3, 5, 6 ve 7 serisi modellerinde de bulunacak. Platform yüksek dayanıklı çelik, alüminyum ve karbon fiber kullanarak bugünkü 5 serisinden 80 kg ağırlık azaltıyor. Platform alt modüller sayesinde içerik, boyut ve uyumluluk anlamında esneklik sağlıyor, kolayca farklılaştırılabiliyor.

Tasarım açısından, G30 5 Serisi F10 modelinin bir evrimi niteliğinde ancak modern aksanlar iki modeli birbirinden ayırıyor. Modele 7 Serisi’nin küçük bir versiyonu da denilebilir ancak model kendi kimliği ve karakterine sahip.

 

5 Serisi’nin daha lüks 7 Serisi lüks sedan modelden alacağı en önemli şey ise yeni teknolojiler; bunlar arasında yeni iDrive multimedya sistemi, jest kontrolü ve lazer farlar bulunuyor. Otonom sürüş de yeni 5 Serisi’nde önemli bir bileşen olacak, bu yüzden 7 Serisi’nden bile daha gelişmiş bir sistem bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo